A Google Trends adatai szerint már nem sokakat érdekel a metaverse

-

A „metaverse” és az „NFT” kulcsszavak iránti keresési érdeklődés az év eleje óta tovább csökkent.
Míg a „metaverse” és az „NFT” kulcsszavak iránti keresési érdeklődés világszerte fellendült 2021 utolsó negyedévében, a Google Trends adatai azt mutatják, hogy a hájp 2022 februárjában már elkezdett kifulladni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Google Trends azt mutatja, hogy az elmúlt 12 hónapban a „metaverse” keresések 2021 októbere és decembere között erősödtek. Azonban 2022 eleje óta a keresési érdeklődés tovább csökkent, és márciusban érte el a mélypontját.
A „metaverse” kulcsszó mellett az adatok azt mutatják, hogy az „NFT” keresés világszerte szintén csökkenésnek indult idén.
Az NFT esetében azonban a visszaesés szembetűnőbb, mivel 2021-ben rekordmagasságot ért el, majd 2022 első negyedévében meredek zuhanásnak indult.

A „metaverse” és az „NFT” kulcsszavak iránti globális keresési érdeklődés. Forrás: Google Trends

Az elmúlt 12 hónapban a „metaverse” kulcsszóra a Google Trendsben a törökországi felhasználók álltak az érdeklődés régiónkénti kategóriájának élén.
Az ország megelőzte Kínát és Szingapúrt, amelyek a 2. és 3. helyen állnak. Őket Ciprus és Libanon követi szorosan a negyedik és ötödik helyen.

Eközben Szingapúr az elmúlt 12 hónapban az „NFT” kulcsszóra az érdeklődési körönkénti lista első helyén állt. Az országot Hongkong, Kína, Kanada és a Fülöp-szigetek követi.
Még decemberben az „NFT” globális keresési érdeklődése először haladta meg a „crypto” keresőszót. Ettől eltekintve az OpenSea NFT-piactéren a havi kereskedési volumen is új történelmi csúcsot ért el januárban.
A kulcsszóra vonatkozó keresési volumen és a kereskedési volumen növekedése azt mutatja, hogy az NFT-k végre felkeltették a mainstream figyelmét.
A 2021-ben a non-fungible tokenek (NFT) növekedése a tavalyi év néhány legnagyobb NFT-esésének és a hírességeknek köszönhető, akik saját kollekcióikat kezdték el kínálni.

Az olyan befolyásos rapperektől kezdve, mint Snoop Dogg, egészen az olyan marketingszakértőkig, mint Gary Vaynerchuk, számos figura keltette fel az érdeklődést az NFT-k iránt tavaly.

Olvastad már? A bitcoin ismét teszteli a 40.000 dolláros támaszt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!