A Genesis nem adja vissza a felhasználók pénzének az ötödét

-

A Genesis tulajdonosa, a Digital Currency Group az előzetes tervek alapján a hitelezőinek mindössze a pénzük 80%-át adja vissza, ha a bíróságtól engedélyt kapnak, hogy a Genesis kereskedési üzletágát értékesítsék.

A Genesis Global a napokban jelentette be, hogy az újrastruktúrálási folyamat részeként meg tudtak egyezni a Digital Currency Group és a platform hitelezőinek a képviselőivel, ennek eredményeként pedig a cég kriptokereskedési üzletága értékesítésre kerül majd.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A DCG eldöntötte, hogy a Genesis Global Trading, a szervezet brókerként működő leányvállalata átkerül a Genesis Global Holdco alá, amely a cégcsoport holding vállalata.

A lépés következtében minden egyes Genesishez köthető cég ugyanazon holding kezelésébe kerül.

A folyamat része még nagyjából 1,1 milliárd dollárnyi üzletrész eladása, amely 2032-es lejárattal lenne elsőbbségi részvényre váltható.

Emellett refinanszírozást hajtanak végre a jelenlegi aktív kölcsöneiken, amelyek összértéke körülbelül 526 millió dollár, és ez az összeg kifizethetővé válik a hitelezők számára.

A Gemini Earn felhasználói is örülhetnek, a Gemini 100 millió dollárhoz jut majd az ügyletből, amelyeket a platformon lévő, befagyasztott számlák tulajdonosai kaphatnak meg, ismét hozzáférhetnek majd az eszközeikhez.

Ezek a tervezett lépések egyelőre csak tervek, és a bíróságnak még jóvá kell hagynia az elképzelést.

Ha ez megtörténik, akkor viszont a Genesis kénytelen lesz áruba bocsátani a kriptokereskedési üzletágát.

A Genesis egyik hitelezője, a hozamvadász platform, a Donut szerint a terv azt jelenti, hogy nagyjából dolláronként 80 centet kaphatnak vissza a károsultak, de ez lehet akár több is.

Hogy egészen pontosan mennyi pénz az, amit vissza lehet szerezni, az attól függ, hogy mennyiért lehet értékesíteni az üzletrészeket, milyen áron történnek meg a végső elszámolások, és persze még attól is, hogy a végén mennyi lesz a csődeljárási folyamat költsége.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Genesis jelenlegi problémái a tavaly novemberben bedőlt FTX tőzsde által keltett likviditási nehézségek miatt léptek fel.

A cég csődöt jelentett, de több üzletága, köztük a Genesis Global Trading nem szerepelt a csődeljárásban, és a hivatalos bejelentések szerint jelenleg is fennakadás nélkül működik, kiszolgálja a kereskedőket.

Az első, januárban megtartott csődeljárási megbeszélésen a Genesis ügyvédei elmondták, a cég gyors megoldást keres, hogy megegyezésre jusson a hitelezőivel, és kifejezték az optimizmusukat, hogy szerintük akár már május végére lezárulhat a cég csődeljárása.


Olvastad már? A Cosmos egyre népszerűbb a befektetők körében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!