A Fidelity azzal érvel, hogy a Bitcoin-piacok már elérték az érettséget az SEC saját szabványai szerint.

A Fidelity Investments multinacionális pénzügyi szolgáltató cég nyomást gyakorolt az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyeletre, hogy hagyja jóvá a Bitcoin.alapú tőzsdén kereskedett alapját (EFT).

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Szeptember 8-án zártkörű találkozót tartottak a Fidelity Digital Assets elnöke, Tom Jessop, a cég hat vezetője és az SEC több tisztviselője között.

A pénzügyi vezetők számos okot sorakoztattak fel, amiért a szabályozónak jóvá kellene hagynia a befektetési terméket.

Ezek közé tartozik a digitális eszközök és a kapcsolódó termékek iránti megnövekedett kereslet, a hasonló alapok elterjedtsége más országokban, valamint a Bitcoin elfogadottságának növekedése.

A Fidelitynek a találkozón elhangzott, a Bitcoin-termék előnyeit felvázoló prezentációja szerint a globális fejlett piaci szabályozók Kanadában, Németországban, Svájcban és Svédországban jóváhagyták a Bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett termékeket (ETP-ket).

Az SEC elnökének, Gary Genslernek a múlt hónapban tett megjegyzéseire reagálva a Fidelity elmondta, hogy szerintük nem szükséges szigorúan ragaszkodni az 1933-as törvényhez, amely lehetővé teszi a tőzsdék számára a termékek bevezetését, vagy csak a határidős termékek engedélyezését, mivel a piac már kiforrott.

Az 1933-as értékpapírtörvényt az 1929-es tőzsdekrachot követően fogadták el a befektetők védelme érdekében, a megtévesztő és csalárd tevékenységek elleni törvényekkel együtt.

A Fidelity úgy véli, hogy ezek a törvények túl szigorúak, és a piacok ma már átláthatóbbak és megalapozottabbak.

„Úgy véljük, hogy a Bitcoin futures alapú termékek nem számítanak szükséges átmeneti lépésnek a Bitcoin ETP előtt; a cégeknek képesnek kell lenniük arra, hogy kielégítsék a Bitcoin közvetlen kitettségére vonatkozó befektetői igényt […] ETP-ken keresztül, mivel a Bitcoin-piac megérett és képes támogatni azokat.”

Azzal is érvelt, hogy a piac már elérte a „jelentős méretet”, és az SEC saját szabványai szerint mély likviditással rendelkezik.

A Fidelity 2021 márciusában nyújtotta be a Wise Origin Bitcoin Trust nevű tőzsdén kereskedett Bitcoin-termék-javaslatát, és azóta több mint 20 hasonló kérelmet nyújtottak be más cégek, a szabályozó azonban továbbra is halogatja a dolgot.

A Bitwise Bitcoin Strategy ETF a legutóbbi, amely a szeptember 14-i bejelentést követően került az SEC egyre hosszabbra nyúló kérelmezési listájára.

A Fidelity Digital Assets a szabályozási bürokrácia ellenére tovább bővíti tevékenységét. A Bloomberg szerint a cég azt tervezi, hogy az év végéig akár 70%-kal is növeli kriptoeszközökkel foglalkozó alkalmazottainak számát.

Az SEC a maga letargikus tempójában halad, miután a Fidelityvel való találkozóval egy napon a VanEck által javasolt Bitcoin Trust ETF-fel kapcsolatos döntést idén harmadszor is elhalasztotta, és annak időpontját november 14-ig tolta ki.

Olvastad már? Az Interactive Brokers bevezette a kriptokereskedelmet az amerikai lakosok számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!