A Consensys alapítója szerint, az Ethereum árucikk

-

Egy közelmúltbeli CNBC-interjúban a Consensys alapítója, Joseph Lubin merész kijelentést tett, amelyben kijelentette, hogy az Ethereum (ETH), az Ethereum hálózat natív kriptopénze árucikknek minősül.

Lubin a szabályozó szervek, köztük az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) és az Árutőzsdei Futures Kereskedelmi Bizottság (CFTC) korábbi nyilatkozataira hivatkozott álláspontja alátámasztására.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek ellenére Gary Gensler, a SEC elnöke még nem ismerte el kifejezetten árucikknek az ethert, bár a Bitcoint már annak ismerte el.

Az interjúban Lubin kiemelte Bill Hinman korábbi SEC-tisztviselő 2018-as beszédét, amelyben szerinte az Ether gyakorlatilag nem minősült értékpapírnak.

Az Ethereum társalapítója rámutatott, hogy Hinman 18 kollégája dolgozott együtt a felszólaláson, ami arra utal, hogy akkoriban konszenzus volt a SEC-n belül.

Ugyanakkor elismerte, hogy még mindig lehet néhány szabályozó, aki még nem ismerte el, hogy az Ether nem értékpapír, bár ezt nem tartotta jelentős problémának.

Lubin a kriptopénz-iparágon belül az elmúlt egy évben elért fejlődésre is kitért.

Rámutatott a 2022-es sikeres fejlesztésekre és bevezetésekre, és hangsúlyozta, hogy a „CeFi rothadó megtisztítására” irányuló kezdeményezés hihetetlenül értékes volt az iparág számára.

A CeFi-t, vagyis a központosított pénzügyi rendszert számos kritika érte a múltban, amiért nem illeszkedik a kriptovaluták decentralizált etikájához.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Lubin kijelentései meggyőzőek, de nincs hatással az Ethereum hivatalos besorolására.

A Gensler és a SEC hivatalos elismerése, amely az ETH-t árucikknek minősíti, még várat magára.

Olvastad már? Váljon kriptotulajdonossá, hogy az egekbe szökjön a keresete

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!