A Coinbase vezérigazgatója azt mondja, hogy az anti-kripto rossz politikai stratégia

-

Armstrong felvázolta a kriptoipar előnyeit, többek között azt, hogy az amerikaiak mindössze 9%-a elégedett a hagyományos pénzügyi rendszerrel.

Brian Armstrong, a legnagyobb amerikai kriptopénz tőzsde, a Coinbase társalapítója és vezérigazgatója úgy véli, hogy a kriptóellenességnek kellemetlen politikai hatásai lehetnek a közelgő, 2024-es amerikai választásokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kedden egy tweetben Armstrong kijelentette, hogy az újszerű technológia elleni kiállás több okból is „nagyon rossz politikai stratégia” lenne, és a kriptót jól ismert kritizáló demokrata szenátort, Elizabeth Warrent és Roger Marshall republikánus szenátort” a nagybankok lobbizása” miatt szidta.

Rossz politikai stratégia

A Coinbase vezérigazgatója felvázolta a kriptoipar előnyeit, többek között azt, hogy az amerikaiak mindössze 9%-a elégedett a hagyományos pénzügyi rendszerrel.

Hozzáfűzte, hogy a fiatalok 38%-a szerint a kripto növelheti a gazdasági lehetőségeket, míg több mint 52 millió amerikai rendelkezik kriptoval és használta már azt valamilyen tevékenységre.

Emellett a kriptoeszközök árai 90%-kal vagy annál is nagyobb mértékben emelkedtek az elmúlt egy évben, és a Coinbase Stand With Crypto kezdeményezése közel egymillió támogatóra tett szert, akik egyértelmű digitális eszközpolitikát szorgalmaznak.

Armstrong tweetje kiemelte azt a videót, amelyen Marshall szenátor a parlamenti hírszerzési-biztonsági fórumon (PI-SF) beszél a Warren szenátor által előterjesztett digitális eszközökkel kapcsolatos pénzmosás elleni törvény szükségességéről.

Támadás a magánszféra ellen

A digitális eszközökkel kapcsolatos pénzmosás elleni törvény célja a kriptovaluták használatának visszaszorítása az Egyesült Államokban, mivel a kriptoipart a banktitok elleni törvény (BSA) keretében kívánja szabályozni.

A BSA know-your-customer (KYC) követelményeit, a pénzmosás elleni szabályokat és a terrorizmus finanszírozása elleni intézkedéseket Warren szenátor ki akarja terjeszteni a piaci szereplőkre, például a kriptotárca-szolgáltatókra, bányászokra és validátorokra.

A kétpárti törvényjavaslat bírálatokat váltott ki a kriptoközösség részéről, amely szerint a lépés veszélyezteti a technológiai fejlődést, és közvetlenül támadja a magánéletet és az autonómiát.

Egy meglepő fordulat, hogy a törvényjavaslatot több szövetség, köztük a Banking Policy Institute (BPI) is támogatta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A PI-SF-el folytatott megbeszélésen Marshall szenátor elmondta, hogy a törvényjavaslat a jó irányba megtett lépést jelenti, mivel a bankszektor prominens nevei, köztük a JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon a kriptót a bűnözők eszközének tekintik.

A BPI mellett a Massachusetts Bankers Association, a National District Attorneys Association, a Major County Sheriffs of America, a National Consumer Law Center és számos más szervezet is támogatta a törvényjavaslatot.

Olvastad már? A Bitcoin ára készen áll a kitörésre?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!