A Coinbase új kriptokereskedelmi platformot tervez nyitni a tengerentúlon

-

A Coinbase a vezető amerikai székhelyű kriptotőzsde, állítólag egy új Bitcoin (BTC) és kriptokereskedő vállalkozás létrehozását tervezi a tengerentúlon.

A Bloomberg jelentése szerint a tőzsde a globális ügyfelek vonzása érdekében lép ebbe az irányba.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nevezetesen, a tőzsde annak ellenére tervezi egy új platform megnyitását, hogy már több országban is jelen van, többek között az Egyesült Királyságban, Indiában, Szingapúrban, az Egyesült Arab Emírségekben és más országokban.

A Coinbase terjeszkedési tervei

A tőzsde állítólag felvetette ezt a tervet intézményi ügyfeleinek, és tárgyalt befektetési cégekkel és market makerekkel folytatott beszélgetések során.

Az új kriptokereskedési platform jellege azonban egyelőre nem világos.

Ráadásul a hír a hagyományos bankrendszer csődje és az Egyesült Államokban a kriptopiac banki támogatásának elvesztése mellett született.

Az amerikai kriptotőzsde akkor veszítette el banki partnerét, amikor a Signature Bankot a New York-i szabályozó hatóságok bezárták a Silicon Valley Bank és a Silvergate Bank összeomlása után.

A Coinbase 240 millió dollárnyi vállalati készpénzt tárolt a Signature Bankban a bank hirtelen bezárása előtt.

Figyelemre méltó, hogy ez nem érintette az ügyfelek pénzeszközeit, és a tőzsde biztosította, hogy „a bankoknál lévő összes ügyfélkészpénzt továbbra is védi az FDIC áthidaló biztosítása”.

A Coinbase-nek egyéb banki partnerei is vannak, köztük az USA legnagyobb bankja, a JPMorgan.

A tőzsde nemrég bejelentette a Standard Chartered Bankkal való partnerségét is a szingapúri ügyfelei számára.

Ezt követően a kriptotőzsde nemrég közzétett egy blogbejegyzést „A 8 hetes nemzetközi terjeszkedési akciónk 6 országban” címmel.

A bejegyzés szerint a kriptotőzsde új termékek és szolgáltatások bevezetését tervezi a nemzetközi piacokon.

Emellett partnerségeket fog bejelenteni „kulcsfontosságú pénzügyi szektorbeli, technológiai és telekommunikációs partnerekkel”, valamint vezető kormányokkal fog együttműködni.

A jelentésben ez is olvasható:

„a következő nyolc hétben a Coinbase rohamosan felgyorsítja a „Go Broad, Go Deep” nemzetközi stratégiájának operacionalizálását, számos új kezdeményezés bevezetésével az Egyesült Államokon kívüli országokban, amelyek hat kontinensen átívelnek: Dél-Amerika, Európa, Afrika/Közel-Kelet, Ázsia, Ausztrália és Észak-Amerika.”

zeta

Olvastad már? Az Ethereum átlépte az 1.700 dolláros szintet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!