A Cardano napi tranzakciós volumene magas, de az ADA ára zuhanóban

-

Charles Hoskinson blokklánca ismét az egyik legaktívabb hálózattá vált a tranzakciós volumen alapján, mivel megközelítette a Bitcoinét, de mindez nem segített az ADA árfolyamán.
A Cardano blokklánc robbanásszerű növekedést tapasztalt az onchain aktivitás tekintetében, és mostanra már csak a Bitcoin előzi őt meg a jelenlegi 24 órás tranzakciós volumenben. A Messari szerint ezzel megelőzte az Ethereumot.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cardano (ADA) jelenleg 17,04 milliárd dolláros 24 órás tranzakciós volumennel rendelkezik a Messari on-chain elemzőcég adatai szerint.
A Bitcoin 18,85 milliárd dollár, az Ethereum pedig 5,25 milliárd dollár napi tranzakciós volumennel rendelkezik a Messari szerint, így a Cardano a második helyen áll ebben a kategóriában, és a csúcshoz közelít a mutató tekintetében.


Összességében ebben a hónapban óriási aktivitás volt a Cardanónál. Február 14-én a 24 órás tranzakciós volumen meghaladta a 35 milliárd dollárt, február 19-én pedig elérte a 31 milliárd dollárt.
Ez azonban még mindig messze van a tavaly szeptember 3-án elért 138 milliárd dolláros rekordtól.

Az ADA napi tranzakciós volumene január 24-től február 22-ig – Messari.

A Cardano tranzakciós volumene az elmúlt hetekben nagyrészt a SundaeSwap decentralizált tőzsde (DEX) elindításának köszönhetően ugrott meg.
Az indulás körüli hype napokig tartó torlódást okozott a blokkláncon a hatalmas tranzakcióáradat miatt.
Függetlenül a SundaeSwap hálózatára gyakorolt hatásától, a Cardano összes tranzakcióinak száma 480%-kal nőtt a tavaly március 30-i 5,5 millióról február 20-ra közel 32 millióra a Google Cardano Blockchain Insights szerint.

Megérett a feltétel a Cardano előretöréséhez, mivel a Bitcoin és az Ethereum esetében is csökkenő hálózati aktivitás volt tapasztalható az utóbbi időben.
A Bitcoin 24 órás forgalma 84%-kal csökkent a november 25-i, 116 milliárd dolláros, 3 havi csúcshoz képest. Az Ethereum volumene december 4-e óta csökken, amikor az érték elérte a 21,29 milliárd dolláros 3 havi csúcsot.
A február 19-i 3,99 milliárd dolláros 3 havi mélypontra már 82%-kal esett vissza.
ETH napi tx kötet november 25-től február 22-ig – Messari

Annak ellenére, hogy a tranzakciós volumenben lemaradt, a Messari szerint az Ethereum még mindig dominál a Cardano felett számos más kulcsfontosságú hálózati használati mutatóban.
Az Ethereum például 76 millió címmel büszkélkedhet a Cardano 3,4 millió címével szemben.

A Morgan Stanley vagyonkezelő globális befektetési irodája a Cardanót a négy „Ethereum-gyilkos” blokklánc egyikének tartja, amelyek alacsonyabb költségeik és gyorsabb sebességük miatt bitorolhatják az Ethereumtól az okosszerződések fölényét.
A jelentésben a többi között szerepelt a Solana, a Polkadot és a Tezos is.
A pozitív on-chain mérőszámok nem segítettek az ADA árfolyamán, amely a CoinGecko szerint 13%-ot zuhant az elmúlt 24 órában.

Az ADA-t jelenleg 0,833 dolláron kereskedik, ami 73%-os csökkenést jelent a 2021. szeptember 2-i 3,09 dolláros történelmi csúcshoz képest.

Olvastad már? Mythical Beings nyereményjáték a Kriptoworldön

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: ahmet şanlı

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

A Solana lépést tud tartani az Ethereum emelkedésével? Az elemző 10x nyereségre ajánlja ezt a vírusszerűen terjedő AI altcoint!

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) egy lendületes hullámvölgyben van. A vezető DeFi platform árfolyama az elmúlt hetekben az egekbe szökött, megszilárdítva dominanciáját a területen. Az Ethereum jól megalapozott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!