A Bitwise szerint a szabályozatlan kriptotőzsdék forgalmának 95%-a gyanús

-

A nem szabályozott kriptotőzsdék kereskedelmi forgalmának 95%-a hamis a Bitwise Asset Managment kriptopiac kutató cég szerint. Egy március 20-án megjelent jelentésben közölték megállapításaikat.  

Olvastad már? Arthur Hayes szerint a bitcoin árfolyama még idén eléri a 10.000 dollárt

A Bitwise az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) adta át a jelentést, egy bitcoin tőzsdén kereskedett alap (bitcoin-ETF) indításával kapcsolatban.
Az elemzés azzal indít, hogy állítólag 6 milliárd dollárnyi kereskedés zajlik naponta:

 „A tőzsdék, ahol a legtöbb kereskedést folytatják felismerhetetlenek. Az általuk jelentett kereskedelmi mennyiség hamis, vagy csak semleges kereskedés.”

A Bitwise a sokak által használt CoinMarketCaptől (CMC)szerezte az adatokat, szerinte azzal, hogy hamis számokat is megjelenít a CMC, „a valóságnál sokall jobb színben tűnteti a kriptopiac állapotát.”
A Bitwise szerint az adatok 95%-a hamis, ezért a bitcoinpiac jelentősen kisebb, rendezettebb és szabályozottabb, mint azt gondolnánk. A valós kereskedelmi mennyiség nagyjából 273 millió dollár lehet.

A Bitwise először olyan szabályozott tőzsdék forgalmát vizsgálta, mint a Coinbase Pro azért, hogy megnézze, hogyan is néznek ki a megbízható kereskedési mintázatok.
A fő jellemvonások az egyenlőtlen és váltakozó vásárlási és eladási kereskedések, melyek mennyisége napszaktól függően váltakozik.
A jelentés szerint a Coinbase Pro-n számos a véletlenszerűnél nagyobb, kerek mennyiségű eladás és vétel történek, mely természetesebb, emberszerűbb.
A Bitwise az eladási és vásárlási vételár közti különbséget (spread) is vizsgálta, mint paraméter.
 

 „A jelentés készítésekor 3419 dolláron állt a bitcoin, a spread 0,01 dollár volt ekkor. Százalékban ez 0,0003 % spreadet, jelent, vagyis a bitcoin rendelkezik az egyik legkisebb spreaddel a világ összes pénzügyi eszköze közül.”

A Coinbase Pro 27 millió dolláros napi kereskedelmet jelentett a Bitwise vizsgálatának időpontjában, a Coinbene 480 millió dolláros kereskedelmi mennyiségéhez képest.
A Coinbene adatait később arra használta a Bitwise, hogy bemutassa hogyan néznek ki a „gyanús tőzsdék.”
Az egyik árulkodó jel az egymást váltakozó vásárlások és eladások és az, hogy nem történnek kerek mennyiségben kereskedések.
A Coinbene a kereskedések időpontját is kiírják, sokszor ugyanabban a pillanatban zajlik egy eladás és egy vétel.
Továbbá a Coinbenén a spread 34,74 dollár volt, a Coinbase 0,01 dolláros spreadjéhez képest, ez azt jelentené, hogy a Coinbenén, ami a Coinbase forgalmának 18-szorosával rendelkezik 3400-szor nagyobb a spread.

Ezen felül a gyanús tőzsdéken egész nap hasonló mennyiségű kereskedés zajlik. Ehhez képest a szabályozott tőzsdéken ez csökken vagy nő amikor a világ egy pontján felkelnek vagy lefekszenek az emberek.
A Bitwise szerint az elemzés eredményei kielégíthetik az SEC igényeit arra, hogy elinduljon a Bitwise bitcoin-ETF, mivel megfelel az SEC tőzsdepiaci szabályozásainak.
A héten a The Tie elemzőcég is arra a megállapításra jutott, hogy a tőzsdék által kiírt forgalom 90%-a hamis.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estét!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!