A Bitwise szerint a szabályozatlan kriptotőzsdék forgalmának 95%-a gyanús

-

A nem szabályozott kriptotőzsdék kereskedelmi forgalmának 95%-a hamis a Bitwise Asset Managment kriptopiac kutató cég szerint. Egy március 20-án megjelent jelentésben közölték megállapításaikat.  

Olvastad már? Arthur Hayes szerint a bitcoin árfolyama még idén eléri a 10.000 dollárt

A Bitwise az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) adta át a jelentést, egy bitcoin tőzsdén kereskedett alap (bitcoin-ETF) indításával kapcsolatban.
Az elemzés azzal indít, hogy állítólag 6 milliárd dollárnyi kereskedés zajlik naponta:

 „A tőzsdék, ahol a legtöbb kereskedést folytatják felismerhetetlenek. Az általuk jelentett kereskedelmi mennyiség hamis, vagy csak semleges kereskedés.”

A Bitwise a sokak által használt CoinMarketCaptől (CMC)szerezte az adatokat, szerinte azzal, hogy hamis számokat is megjelenít a CMC, „a valóságnál sokall jobb színben tűnteti a kriptopiac állapotát.”
A Bitwise szerint az adatok 95%-a hamis, ezért a bitcoinpiac jelentősen kisebb, rendezettebb és szabályozottabb, mint azt gondolnánk. A valós kereskedelmi mennyiség nagyjából 273 millió dollár lehet.

A Bitwise először olyan szabályozott tőzsdék forgalmát vizsgálta, mint a Coinbase Pro azért, hogy megnézze, hogyan is néznek ki a megbízható kereskedési mintázatok.
A fő jellemvonások az egyenlőtlen és váltakozó vásárlási és eladási kereskedések, melyek mennyisége napszaktól függően váltakozik.
A jelentés szerint a Coinbase Pro-n számos a véletlenszerűnél nagyobb, kerek mennyiségű eladás és vétel történek, mely természetesebb, emberszerűbb.
A Bitwise az eladási és vásárlási vételár közti különbséget (spread) is vizsgálta, mint paraméter.
 

 „A jelentés készítésekor 3419 dolláron állt a bitcoin, a spread 0,01 dollár volt ekkor. Százalékban ez 0,0003 % spreadet, jelent, vagyis a bitcoin rendelkezik az egyik legkisebb spreaddel a világ összes pénzügyi eszköze közül.”

A Coinbase Pro 27 millió dolláros napi kereskedelmet jelentett a Bitwise vizsgálatának időpontjában, a Coinbene 480 millió dolláros kereskedelmi mennyiségéhez képest.
A Coinbene adatait később arra használta a Bitwise, hogy bemutassa hogyan néznek ki a „gyanús tőzsdék.”
Az egyik árulkodó jel az egymást váltakozó vásárlások és eladások és az, hogy nem történnek kerek mennyiségben kereskedések.
A Coinbene a kereskedések időpontját is kiírják, sokszor ugyanabban a pillanatban zajlik egy eladás és egy vétel.
Továbbá a Coinbenén a spread 34,74 dollár volt, a Coinbase 0,01 dolláros spreadjéhez képest, ez azt jelentené, hogy a Coinbenén, ami a Coinbase forgalmának 18-szorosával rendelkezik 3400-szor nagyobb a spread.

Ezen felül a gyanús tőzsdéken egész nap hasonló mennyiségű kereskedés zajlik. Ehhez képest a szabályozott tőzsdéken ez csökken vagy nő amikor a világ egy pontján felkelnek vagy lefekszenek az emberek.
A Bitwise szerint az elemzés eredményei kielégíthetik az SEC igényeit arra, hogy elinduljon a Bitwise bitcoin-ETF, mivel megfelel az SEC tőzsdepiaci szabályozásainak.
A héten a The Tie elemzőcég is arra a megállapításra jutott, hogy a tőzsdék által kiírt forgalom 90%-a hamis.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép estét!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!