A Bitmain bitcoinbányász óriás egyre több bányászchipet vásárol, amely akár egy meglepő, 1,2 milliárd dolláros profitban csúcsosodhat ki.

A Bitmain Technologies kriptobányászatra szakosodott vállalat az elkövetkező 6 hónapban nagyjából 50 százalékos bővítést hajt végre egy hardvervásárlás kapcsán – derül ki a kiszivárgott adatokból.

50 százalékos kapacitásnövelés

A kínai WeChat közösségimédia-platformon augusztus 23-án megjelent információ szerint a vállalat – amelynek szerencséje drámai módon megfordult – most nagyjából 600 ezer bányászchipet fog vásárolni.

Egy, a rendelést feldolgozó tajvani chipgyártóhoz közel álló forrás szerint a lapka a legfrissebb, 7nm-es változatban érkezik, amellyel a hashráta eléri az 50 terahash/másodpercet.

A matematika szerint az év első féléve után a Bitmain teljes számítási kapacitása a hálózaton belül becsült 50 százalékkal emelkedik. Ezzel együtt a Bitmain összpiaci értéke elérné a 12 milliárd dollárt.

Múlt hónapban a Bitmain Technologies a rivális Canaan Creative-vel karöltve több mint 5000 ASIC-gépet szállított le a német tulajdonban lévő Northern Bitcoin számára.

Ahogyan az korábban kiderült, az idei bitcoinbányászatból származó bevételeik reménnyel töltötték el a Bitmaint is. A múlt év végén a felhalmozódott nyomás azonban arra kényszerítette a vállalatot, hogy pozíciókat szüntessen meg, és elbocsátsa néhány országban tevékenykedő alkalmazottait.

A cég jelentése szerint az idei év első két hónapjában 625 millió dolláros veszteséggel zártak.

Bitmain Technologies Ltd

A Bitcoim Technologies számítógépeszközöket kínál. A cég széles skálán kínálja portékáit: szoftvereket, szerverfelszereléseket és számítógépes chipeket. A világ minden tájáról származó ügyfeleket szolgálnak ki.

A 2013-ban alapított pekingi székhelyű vállalat az Egyesült Államokban, Szingapúrban és Hongkongban is rendelkezik központokkal. Ezen felül a Bitmain egyike a világ 10 legnagyobb integráltáramkör-gyártójának, Kínán belül pedig a második helyet foglalják el.

Ha szeretnél többet megtudni a vállalat tevékenységéről, egy korábbi cikkünkből szerezhetsz infókat!

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂