A BitGo segítségével indít kriptós szolgáltatásokat egy Dél-koreai bank

-

Az egyik legnagyobb Dél-koreai bank, a KEB Hana Bank nemrégiben a BitGo közreműködésével lépett be a kriptopiacra, és elmondták, digitális letétkezelési szolgáltatásokat indítanak az ügyfeleik számára a következő évtől.

Az együttműködést a jelenleg is zajló Korea Blockchain Week rendezvényen jelentették be, Szöulban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Hana Bank korábban már elmondta, hogy egy központi banki digitális valután és egy stablecoinon is dolgoznak, a Central Bank of Korea felügyeletével, a BitGo pedig a blokkláncos infrastruktúrát és a biztonsági szolgáltatásokat fogja kezelni a letétkezeléshez.

A tervek alapján 2024 második felében indulhatnak az új szolgáltatások.

„A várakozásaink alapján a globális partnereinkkel együtt tudjuk fejleszteni a digitális eszközök szektorát, a helyi piacokon pedig tovább erősíthetjük az ügyfeleink belénk vetett bizalmát, és megfelelő fogyasztóvédelmet tudunk biztosítani.”

A BitGo a világ egyik legnagyobb letétkezelőjének számít, 50 országban vannak jelen.

Nemsokára irodát nyitnak Dél-Koreában is, miután minden szükséges engedélyt beszereznek, amely a szabályozott, törvényes működéshez elengedhetetlen, hogy megfeleljenek a helyi jogszabályok elvárásainak.

Mike Belshe, a BitGo alapítója a rendezvényen elmondta a hallgatóságnak, hogy az ország kriptoiparának mind a biztonságát, mint az átláthatóságát erősíteni tudják majd ezzel az együttműködéssel.

A BitGo a múlt hónapban 100 millió dolláros befektetői tőkéhez jutott, és ezzel elérték az 1,75 milliárd dolláros értékelést. A befektetők személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

Dél-Korea a fejlődés barátja

Júliusban a helyi hatóságok bejelentették, hogy egy törvénymódosítással lehetővé teszik, hogy a blokklánc technológiával működő értékpapírok is használható jogi definíciót kapjanak, és így biztosítani lehessen a megfelelő befektetővédelmet.

A digitális eszközöket szabályozó törvény egy évvel azután lép hatályba, hogy Do Kwon, a Terraform Labs alapítója képtelen volt fenntartani a rendszerét, amely bedőlt, és megtizedelte az akkor két billió dolláros kapitalizáción álló kriptopiacot.

A Dél-koreai nemzetgyűlés június 30-án szavazta meg, hogy a pénzügyi hatóságok a kriptopiacot is felügyelhetik, és így a letétkezelőket is az ő hatáskörükbe helyezték. emellett a Bank of Korea szintén kapott felügyeleti jogosultságokat a területen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A törvény arra is kitér, hogy az országban működő kriptoipari vállalkozásoknak biztosítást kell kötniük, amely a technológiai hiányosságok miatt fellépő veszteségeket fedezni tudja.

Mivel az ország szemmel láthatóan igyekszik elősegíteni az iparág fejlődését, nem csak a BitGo, hanem számos más cég is azon dolgozik, hogy irodát nyissanak Dél-Koreában, hogy beléphessenek a helyi piacra.


Olvastad már? Miért fordulhat meg hamarosan a Bitcoin ára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!