A Morgan Creek vagyonkezelő alapítója szerint a bitcoin árfolyama a 30 000 dollárt is eléri a jelenlegi bika ciklus során, majd két éven belül a 100 000 dollár sem lesz akadály.

2021-re 100 000 dollár lesz a bitcoin

Mark Yusko, a Morgan Creek Capital Management befektetési iroda alapító-vezérigazgatója a CNBC-nek adott interjút, melyben friss, pozitív szemléletének adott hangot a vezető kriptopénzről.

Yusko a Morgan Creek digitális valutákkal foglalkozó leányvállalatának, a Morgan Creek Digitalnak is üzleti partnere és társalapítója.

„Mindenképpen újralátogatjuk a korábbi csúcsokat” – mondta a Fast Money szegmensében.

A bitcoin sok befektetőt lepett meg a héten – sokan egy visszahúzódásra számítottak, ennek ellenére visszaszerezte a korábbi pozícióit.

A befektetők jelenleg heti szinten 30%-os, havi szinten 61%-os árfolyam-emelkedést tapasztalhattak meg.

Yusko szerint a jelenlegi események még csak a kezdeti lépései a 2019-es árfolyam alakulásának. Szerinte a bitcoin rendkívüli emelkedéseket fog tapasztalni, és bőven meghaladja a korábbi, 2017-es 20 000 dolláros csúcsot.

„Szerintem ez már a következő parabolikus lépés. Ez valószínűleg a 30 000 dolláros szinthez vihet minket, amelyet egy kisebb korrekció fog követni.”


A befektető felidézte egy korábbi jóslatát, melyet nemrég egy webkonferencián mondott el. Eszerint a bitcoin közepes távon könnyen elérheti akár a 100 000 dollárt is.

„Nagyon egyszerű elképzelni a 2021-es, 100 000 dollárig vezető utat.” – foglalta össze

A bitcoin lepattant a 12 800 dolláros árfolyamról

Yusko nem ilyen pozitív a tőzsdepiaccal kapcsolatban, szerinte ugyanis a túlzott eladások hatalmas veszteségekhez vezetnek majd. Emellett a befektetők nem értik, milyen okai vannak az amerikai kamatlábcsökkentéseknek.

A héten egy másik nagy befektetési mogul is pozitívan vélekedett a bitcoinról – olyan, aki korábban csak kritizálta.

Mark Mobius 2017-ben még azt mondta a kriptopénzekről, hogy nincs értékük. Most, ennek ellenére elárulta, hogy ha tovább emelkedik a bitcoin árfolyama akkor jobban utánanéz majd a dolgoknak.

„Végső soron nagyon sokan hisznek benne. Így, ha tovább emelkedik, akkor valószínűleg nekem is vásárolnom kell és részt kell, hogy vegyek benne.” – mondta egy Bloombergnek adott interjújában.

Korábban számos kereskedő, köztük az ismert előrejelző Peter Brandt is arra figyelmeztetett, hogy jelentős csökkenés várható, mivel általában több hét lenne szükséges ilyen mértékű növekedéshez.

Olvastad már? Bitcoin vs. Libra: A célok és technológiai különbségek

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂