Újabb csúcson a bitcoinbányászás nehézsége, mely azt bizonyítja, hogy egyre nagyobb a verseny a blokkjutalmakért a bányászok közt, a Blockchain.com adatai szerint.

A bányászási nehézség, mely minden 2016 blokkonként frissíti magát, megütötte a 7,86 billiót, mellyel átlépte a korábbi 2018 októberi rekordot.

A hash-arány, mely az elmúlt napok során szinte naponta döntötte meg korábbi rekordjait, most jelentősen csökken – jelenleg 56 trillió hash/másodperc értéken van.

Másképp mondva, a bányászok közti verseny az új blokkokért még sosem volt ilyen nehéz, ezzel pedig a bitcoin rendszere is biztonságosabb, mint valaha.

Az ilyen adatok támasztják alá az elemzők és a piacok bizalmát is. A 2019-es bika piac alatt rendeződött a rendszer stabilitása, miután jelentősen csökkenésen esett át 2018 utolsó negyedévében.

Legalacsonyabb pontján 32 trillió hashen állt, mely jelentősen alacsonyabb, mint az augusztusi 61 trillió.

A 2020 májusában bekövetkező blokkjutalom-feleződés jelentős mértékben kihathat a bányászokra, és így az árfolyamra is.

A Pantera Capital fedezeti alap korábban publikált egy kutatást, mely szerint az esemény egy évre előre is növelheti a bitcoin árfolyamát.

„A fordulópont 376 és 320 nappal előzte meg a 2012-es és 2016-os feleződéseket. Ha ezt átlagoljuk, akkor a 348 nap azt jelenti, hogy a június 10-ei pont lesz a piac alja.”

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂