A bitcoin piaci kapitalizációja ismét 1 billió dollár alá eshet. Na és?

-

A legfrissebb statisztikák szerint a bitcoin piaci kapitalizációja közelít az 1 billió dolláros határhoz.

Idén február óta fölötte van ennek, de most sokan azért pánikolnak, mert éppen csökken az árfolyam.

Kivégezték a bitcoint, hatalmasat esett. De most tényleg halott. Komolyan. Nem vicc.

A bitcoin számára kihívásokkal teli hónap volt az elmúlt időszak, ezt nyugodtan kijelenthetjük, hiszen az elmúlt 30 nap során körülbelül 20%-ot veszített az árából.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ebben amúgy semmi rendkívüli nincs, az eddigi piaci ciklusok során minden egyes ralinál több, akár 30-40%-os csökkenést is tapasztaltunk. Kivétel nélkül.

A hétvégén a bitcoin piaci kapitalizációja éppen az 1 billió dolláros küszöb fölött billeg, és minden további értékcsökkenés azzal fenyeget, hogy elveszítjük ezt a szintet.

Legutóbb 2024. február 23-án volt a bitcoin kapitalizációja 1 billió dollár alatt.

A fontos tényező itt az, hogy a piaci kapitalizáció egy mondvacsinált mérőszám.

A forgalomban lévő coinok számát megszorozzák az aktuális árfolyammal, és ebből kijön egy szám.

Ez a szám semmire nem jó, viszont jól mutat a Coinmarketcap főoldalán, és mikor csökken, akkor lehet riogatni az embereket, és arról cikkezni, hogy a bitcoin halott. Meglepetés: nem az.

Mi nem riogatunk senkit, sőt. Teljesen rendben van a kapitalizáció csökkenése. Semmi baj nem fog történni, lement az ár, majd felmegy. Egy éve a mainak a fele volt, öt éve meg az ötöde.

A barbárok a kapuk előtt

Az 1 billió dolláros mérföldkő veszélyben van, ha a bitcoin ára továbbra is csökkenő tendenciát mutat, márpedig benne van a pakliban, hogy azt mutat.

Emellett a bitcoin közel áll ahhoz, hogy elveszítse a világ tizedik legértékesebb eszköze címét. Na és?

Nem lesz semmivel sem értékesebb attól, hogy egy listán a tizedik helyen áll a tizenegyedik helyett. Nem fogják többen megvenni vagy eladni. Nem fog máshogyan működni.

Ez a veszély nem igazi veszély, legfeljebb annyira, hogy mint amikor egy nagyon fárasztó viccet olvas valaki a közösségi médiában. Idegesítő lehet a lakosság 0,00001%-ának, de valójában nem számít.

Képzeljük el, hogy van egy eszközosztály, 15 éve létezik, az árfolyama a milliószorosára emelkedett, bármiféle kormányzati segítség és támogatás nélkül, évente többször bezuhan, és mindig visszaerősödik, egyszerűen azért, mert működik.

400 alkalommal írta meg a nemzetközi sajtó, hogy a bitcoin halott. Kínos. Ezek után pedig magasra hág a pánik az újabb zuhanás hatására. Ne már.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Vadászidény

A bitcoin fölött piaci kapitalizáció tekintetében a Meta, a korábbi Facebook áll, kettővel fölötte pedig az ezüst található.

Míg a Meta megelőzése lehetséges a bitcoin számára egy jelentős árfolyam-emelkedéssel, az ezüst túlszárnyalása sokkal nagyobb erőfeszítést igényelne, mivel az ezüst kapitalizációja idén 1,75 billió dollárra emelkedett.

A helyzet az, hogy ez csupán idő kérdése. Nem jó ötlet kereskedni, mert el lehet veszteni minden pénzt.

Nyerni is lehet, persze, a lottót is meg szokás nyerni, csak nem nekünk. Mégis sokkal egyszerűbb megoldás az, amikor valaki vásárol, hidegtárcába küldi, és nem csinál semmi mást, csak vár.

Olvastad már? A mém érmék több, mint 15%-ot zuhantak, de ez az új érme reményt adhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!