A bitcoin indíthatja be a bika piacot?

-

Egyre növekedik a bitcoin kereskedelmi mennyisége.

Olvastad már? Az ethereum társalapítója szerint 10-20 éven belül a blokklánc teszi ki a gazdaság nagy részét

Az elmúlt hetekben egyre tisztábban megfigyelhető, hogy kezd visszatérni az élet a bitcoinba és az egyéb kriptopénzekbe is.

Kevin Rooke, független kriptopénzelemző hívta fel erre a figyelmet, a Twitteren osztotta meg az adatokat.

Rooke, Nic Carter statisztikáit a CoinMetricstől használta fel, ebből kiderült, hogy a bitcoin kereskedelmi mennyisége 150%-ot nőtt minden tőzsdén az elmúlt öt hónap során, mindeközben a bitcoin árfolyama 6.000 dollárról 4.000 dollárra esett.
Hozzátette, hogy az átlagos napi kereskedelmi mennyiség 2018 januárja óta nem volt ilyen magas, amikor a bitcoin árfolyama összeomlott a 20.000 dolláros csúcs elérése után.
Rooke végül azt is megmutatta, hogy az elmúlt 12 hónapban összesen kilenc nap volt amikor a bitcoin napi kereskedelmi mennyisége 10 milliárd dollár fölött volt és ezekből a napokból öt az elmúlt két hétre esett.

Pozitív lehet ez a kriptopipar számára?

Számos tényező indíthatja be a piacokat, de a kereskedelmi mennyiség mindenképpen összefügg a piaci érdeklődés mértékével.
A magas kereskedelmi mennyiség azt eredményezheti, hogy az új vásárlók és eladók keltette nyomás ismét azt az érzetet keltheti a befektetőkben (vagy legalább a kereskedőkben), hogy ismét pénzcsinálási lehetőség rejlik a kriptopénzekben. Sokak szerint ez ismét beindíthatja a spekulációt.
A Financial Survivalism is megjegyezte, hogy a kereskedelmi mennyiség nem volt ilyen magas 2017 utolsó hetei óta, amikor szinte mindenki az összes pénzét altkoinokba fektette, hatalmas profitok reményében.
A biztosítási ügynökből vált bitcoinkereskedő hozzátette, hogy „a piac még sosem látott ilyen négy hetet, amikor ennyi vásárlás történt.”, amiből arra következtet, hogy rövidtávon felmegyünk, majd beesik 2.000 dollár alá a bitcoin árfolyama.

De van egy bökkenő. A Crypto Integrity blokkláncelemző cég piacmanipulációval és csalással foglalkozó részlege szerint a kereskedelmi mennyiség akár 88%-a hamis lehet.
Az Integrity csapata különösen az OkEX-et, a Bit-Z, a Huobit, és a HitBTC-t emelte ki, mint szabályozás nélküli tőzsdék, amik lehet, hogy semleges ügyleteket (wash trading) folytatnak, ezzel emelve a kereskedelmi mennyiséget valós vásárlások és eladások nélkül.
A csapat egyik tagja a következőt mondta a Decryptnek:

„Egy olyan rendszert építettünk, mely alacsony szintű piaci adatokat gyűjt a tőzsdéktől (kereskedésekből és a megrendelőkönyvekből).
Ezzel beazonosíthatjuk azt, amit senki más nem tud megtalálni a mutatókon, kereskedéseken és a kereskedelmi mennyiségek alapján.

Ha ez valóban így van, akkor jelentős csapást mérhet azok számára, akik szerint a kereskedelmi mennyiség növekedése a kriptopénzek árfolyamának emelkedését fogja jelenteni.
Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!