Egyre növekedik a bitcoin kereskedelmi mennyisége.

Olvastad már? Az ethereum társalapítója szerint 10-20 éven belül a blokklánc teszi ki a gazdaság nagy részét

Az elmúlt hetekben egyre tisztábban megfigyelhető, hogy kezd visszatérni az élet a bitcoinba és az egyéb kriptopénzekbe is.

Kevin Rooke, független kriptopénzelemző hívta fel erre a figyelmet, a Twitteren osztotta meg az adatokat.

Rooke, Nic Carter statisztikáit a CoinMetricstől használta fel, ebből kiderült, hogy a bitcoin kereskedelmi mennyisége 150%-ot nőtt minden tőzsdén az elmúlt öt hónap során, mindeközben a bitcoin árfolyama 6.000 dollárról 4.000 dollárra esett.

Hozzátette, hogy az átlagos napi kereskedelmi mennyiség 2018 januárja óta nem volt ilyen magas, amikor a bitcoin árfolyama összeomlott a 20.000 dolláros csúcs elérése után.

Rooke végül azt is megmutatta, hogy az elmúlt 12 hónapban összesen kilenc nap volt amikor a bitcoin napi kereskedelmi mennyisége 10 milliárd dollár fölött volt és ezekből a napokból öt az elmúlt két hétre esett.

Pozitív lehet ez a kriptopipar számára?

Számos tényező indíthatja be a piacokat, de a kereskedelmi mennyiség mindenképpen összefügg a piaci érdeklődés mértékével.

A magas kereskedelmi mennyiség azt eredményezheti, hogy az új vásárlók és eladók keltette nyomás ismét azt az érzetet keltheti a befektetőkben (vagy legalább a kereskedőkben), hogy ismét pénzcsinálási lehetőség rejlik a kriptopénzekben. Sokak szerint ez ismét beindíthatja a spekulációt.

A Financial Survivalism is megjegyezte, hogy a kereskedelmi mennyiség nem volt ilyen magas 2017 utolsó hetei óta, amikor szinte mindenki az összes pénzét altkoinokba fektette, hatalmas profitok reményében.

A biztosítási ügynökből vált bitcoinkereskedő hozzátette, hogy „a piac még sosem látott ilyen négy hetet, amikor ennyi vásárlás történt.”, amiből arra következtet, hogy rövidtávon felmegyünk, majd beesik 2.000 dollár alá a bitcoin árfolyama.

De van egy bökkenő. A Crypto Integrity blokkláncelemző cég piacmanipulációval és csalással foglalkozó részlege szerint a kereskedelmi mennyiség akár 88%-a hamis lehet.

Az Integrity csapata különösen az OkEX-et, a Bit-Z, a Huobit, és a HitBTC-t emelte ki, mint szabályozás nélküli tőzsdék, amik lehet, hogy semleges ügyleteket (wash trading) folytatnak, ezzel emelve a kereskedelmi mennyiséget valós vásárlások és eladások nélkül.

A csapat egyik tagja a következőt mondta a Decryptnek:

„Egy olyan rendszert építettünk, mely alacsony szintű piaci adatokat gyűjt a tőzsdéktől (kereskedésekből és a megrendelőkönyvekből).

Ezzel beazonosíthatjuk azt, amit senki más nem tud megtalálni a mutatókon, kereskedéseken és a kereskedelmi mennyiségek alapján.

Ha ez valóban így van, akkor jelentős csapást mérhet azok számára, akik szerint a kereskedelmi mennyiség növekedése a kriptopénzek árfolyamának emelkedését fogja jelenteni.

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük