Előre figyelmeztetünk mindenkit, nem akarunk azzal riogatni, hogy a Bitcoin tönkremegy, kifullad vagy valaki lekapcsolja. Ilyen dolgok egyébként is elég gyakran történnek a kriptovilágban.

A Bitcoin is már legalább vagy százszor meghalt (a „szakértők” szerint).

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Érdekes vita a Twitteren

A témával azért foglalkozunk, mivel a Twitteren újra egy érdekes beszélgetés jelent meg arról, hogyan lehetne tönkretenni a Bitcoint. Ryan Selkis Twitter-felhasználó szerint a hálózatot három különféle módon lehetne lekapcsolni.

Az első egy 51 százalékos támadás lenne az államok, kormányok és politikusok összefogása révén. Ebben az esetben a Bitcoint oly mértékben tudnák letiltani, amely a felhasználóbázis gyors csökkenéséhez és a hálózat halálához vezethet.

Valljuk be: nem túl valószínű forgatókönyv.

A második lehetőség a nagy bányászcégek és poolok manipulálása, amely szintén egy 51 százalékos támadást jelenthetne.

De miért is tenné ezt bárki is? Miért fordítaná valaki pénzének jelentős részét egy ilyen dicstelen tettre? Még kevesebb valószínűség…

Ha a fenti kettőt nem is sikerül megvalósítani, a kvantumszámítógépek még mindig jelentős ütőkártyának számítanak.

Hosszú ideje képezi vita tárgyát, hogy az esetlegesen megjelenő új technológia mennyire veszélyezteti a Bitcoin hálózatának hosszú távú biztonságosságát.

Ezt ki-ki döntse el maga, saját ismereteihez mérten. Vannak olyan emberek is, akik szerint soha nem lesznek kvantumszámítógépeink, és teljesen elképzelhetetlen, hogy valaha is kifejlesszék azt a kutatók.

A másik oldalon állnak azok az emberek, akik már nemcsak állítják, hogy a kvantumszámítógépek elérkeznek, de meg vannak győződve arról, hogy már itt vannak.

Hogyan reagált a kriptoközösség?

Az említett bejegyzésre rögtön egy sor híres személyiség reagált. A Binance-alapító CZ úgy véli, hogy még ha az emberek meg is támadnák a Bitcoint, tönkretenni úgysem tudnák.

Mindez azért van így, mert a Bitcoin, a blokklánc és a kriptopénzek már annyira részét képezik sok ember életének, hogy lehetetlen lesz egyik napról a másikra megszabadulni tőlük.

Andreas Antonopoulos Bitcoin-szakértő és -támogató arra hozott fel okokat, hogy miért nem fogják soha lekapcsolni a Bitcoint.

Gyakori érvei közé tartozik, hogy ha a Bitcoint tönkre lehetne tenni, meg lehetne támadni vagy átvenni felette a hatalmat, az emberek már megtették volna mindezt.

Miért? Azért mert akinek ez sikerül, az azonnal 195 milliárd dollárnyi vagyonhoz jutna (a piac jelenlegi értéke szerint).

Antonopoulos azonban minden bizonnyal megfeledkezik arról a tényről, hogy a vezető kriptopénz értéke nagyrészt éppen ebből a decentralizáltságból eredeztethető, ha tehát bárki is hozzájutna a világ összes bitcoinjához, igazából nem érne vele semmit.

A Blockstream-vezérigazgató Samson Mow az alábbiképpen reagált:

„Ez így nem működik. Ha a Bitcoint sikerülne lekapcsolni, az összes többi kriptopénz követné. Nem gondolom azt, hogy az általad vázolt Bitcoin-romboló módok lehetségesek.”

Hogy az egyik vagy a másik oldalnak van igaza, lényegtelen, az ilyen vitákat azonban mindenképp érdemes figyelemmel követni.

Ti mit gondoltok? Be fog valaha dőlni a Bitcoin mondjuk az elkövetkező 50 éven belül?

Olvastad már? 5 indikátor, amelyet minden kereskedőnek ismernie kellene

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂