5 indikátor, amelyet minden kereskedőnek ismernie kellene

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Miért érdemes indikátorokat használni egy pozíció nyitásakor és zárásakor? A tőzsdén való kereskedés nem csak arról szól, hogy részvényt/árucikket/bitcoint, és vársz a haszonra.

Fontos, hogy legyen előkészített stratégiád és kereskedési terved. Miért játszanak fontos szerepet az indikátorok a kereskedésben?

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A válasz egyszerű: megmondják, mikor mit érdemes tenni, a kereskedönek.

Tekintsük hát át ezeket a jelzéseket, amelyekkel a kriptós cikkekben is oly sokszor találkozhatunk.

RSI – relatív erősségi index

Világszerte ez az egyik legelterjedtebb indikátor. Különféle paraméterekkel arról ad tájékoztatást, mikor érdemes belépni egy kereskedésbe.

Leggyakrabban 14-gyertyás paraméterrel használják. Ez azt jelenti, hogy a legutóbbi 14 gyertya alapján ad jelt, mégpedig úgy, hogy ezen időszak árfolyam-emelkedéseit viszonyítja ezen időszak árfolyam-csökkenéseihez.

Két zónája van: „oversold” és „overbought, vagyis túladott és túlvásárolt.

Ha oversold zónában van, az növekedést feltételez, vagyis ilyenkor érdemes bevásárolni. Overbought esetén épp ellenkezőleg, az eladás a megfelelő döntés, esetleg egy shortolás.

Az RSI és az árfolyam között divergencia áll fenn.

Ezt azt jelenti, hogy amikor az árfolyamgrafikon emelkedésnek indul, az indikátor értéke csökken.

Ebben az esetben beszélünk bearish divergenciáról, vagyis annak a jeléről, hogy ideje eladni vagy bezárni a kereskedést.

MACD – Moving Average Convergence/Divergence

Az MACD egy olyan indikátor, amely néhány egyéb indikátor összetételéből áll.

A legalapvetőbb és legelterjedtebb fajtáját a záróárak két exponenciális mozgóátlagának különbségéből számítják ki.

Segítségével meghatározható egy árfolyam változásának ereje, iránya, lendülete vagy a trendek tartóssága.

Akárcsak, ahogy az RSI esetében, ez is az utóbbi pár nap áralakulásából ad lehetséges jelzéseket. Nincsenek egyértelműen meghatározott korlátai az oversold és overbought zónáinak.

Értéke éppen ezért extrém nagyságokat is elérhet.

MA – mozgóátlag

A mozgóátlag szintén az egyik, ha nem a leginkább használt indikátor. Működése egyszerű, az adott időszak átlagárfolyama alapján ad jelzéseket.

Bármilyen paraméterre beállítható. Leggyakrabban a 14, 31, 61 vagy 141 napos mozgóátlagot alkalmazzák.

Az MA 14 például az árfolyam elmúlt 14 napjának átlagos értékeit mutatja.

Bollinger bands

Ez az indikátor a piac lendületének erejét mutatja. Magas volatilitás esetén az indikátor értékei is felfúvódnak.

Ha a volatilitás mértéke csökken, akkor az indikátor értéke újra az árfolyam irányába közelít.

Trendfordulás után viszonylag egyszerűen állapítható meg a segítségével, hogy mikor érdemes belépni a piacra.

CCI – Comodity Channel index

Nagyon hasonlít az RSI-re, azzal a különbséggel, hogy nincsenek oversold és overbought zónai.

Figyelni kell azonban arra, hogy értékei gyakran törnek extrém magasságokba. Ez azt jelenti, hogy sokszor mindenféle esés nélkül tör felfelé.

Olvastad már? Hogy javíts saját pénzügyi helyzeteden?

Forrás: kryptomagazin.sk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!