A Bitcoin bányászok korai karácsonya

-

A Bitcoin (BTC) bányászok több mint 23,7 millió dollár tranzakciós díjat szedtek össze egyetlen nap alatt a hétvégén, mivel az Ordinals őrület tovább növelte a blockspace iránti keresletet.

A CryptoQuant on-chain elemző cég szerint a Bitcoin december 16-i díjbevétel minden idők legmagasabbja volt.

Forrás: CryptoQuant

A bányászok bevételei szárnyalnak

A meredeken emelkedő tranzakciós díjak megdobták a bányászok teljes bevételét, amely tartalmazza a 6,25 BTC fix blokktámogatást is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezen a napon a bányászok több mint 63 millió dollárt kerestek, ami a 2021. novemberi bikapiac csúcspontja óta a legmagasabb.

Ahhoz, hogy valós képet kapjunk a hálózati keresletről, a tranzakciós díjak a bányászok által aznap kapott teljes bevétel közel 37%-át tették ki, ami a második legmagasabb érték a május eleji előző Ordinals-őrület óta.

Forrás: CryptoQuant

A bányászok még nem adnak el

Amint azt mindannyian tudjuk, a bányászok komoly összeget költenek a blokkok létrehozására és a Bitcoin-hálózat biztosítására szolgáló kifinomult infrastruktúra kiépítésére.

A bányászati bevételekre támaszkodnak, hogy fedezni tudják ezeket a több ezer dollárra rúgó, túlzottan magas költségeket.

Emiatt a bányászok gyakran likvidálják állományaikat.

A legutóbbi növekedés a kasszájukban erős várakozásokat táplált a hasonló eladásokról. Ez azonban nem így történt.

nem észleltünk jelentős kiugrásokat a bányászoktól a tőzsdékre kerülő coinok mozgásában.

Ez azt sugallta, hogy a bányászok még néhány nyereséges napot szem előtt tarthatnak, mielőtt elkezdenék kipakolni a tarisznyájukat.

Forrás: CryptoQuant

A Bitcoin lesz a legnagyobb NFT lánccá

Az Ordinals koncepció 2023-ban vette be a blokklánc világát.

A Bitcoin által 2023 elején úttörőként bevezetett, más EVM és nem EVM láncok utánozták a technológiát és elindították saját bejegyzéseiket.

Az Ordinals úgy működik, hogy képeket vagy más adatokat ágyaznak be közvetlenül a láncba.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Olyan digitális eszközök létrehozására használhatók, mint a BRC-20 szabványt használó, non-fungible tokenek (NFT-k), sőt fungible tokenek is.

Az Ordinals fő felhasználási területe az NFT-k, ami a Bitcoint az NFT-barát hálózatok elitligájába katapultálta.

A Kriptoworld által a Cryptoslam adatainak elemzése szerint a Bitcoin volt a domináns lánc az NFT-k kereskedelmében az elmúlt hónapban, több mint 700 millió dollár értékű értékesítéssel.

Összehasonlításképpen, a hagyományos piacvezetők, mint az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL), csak 389 millió dollárt, illetve 245 millió dollárt tudtak összegyűjteni.

Olvastad már? A Bloomberg elemzője új adatokat közöl a Bitcoin ETF jóváhagyásának idővonaláról

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!