A Bitcoin bálnák kényszerhelyzetben vannak

-

Az elmúlt négy hónapban a Bitcoin (BTC) folyamatosan a 28.000 és 32.000 dollár közötti tartományban ingadozott.

Miközben a Bitcoin egy szűk ársávban tartózkodik, a BTC bálnák különböző csoportjai határozott kereskedési lépéseket tettek, állapította meg a Glassnode új jelentésében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Némelyek vetettek, míg mások pihentek

A Glassnode megállapította, hogy az elmúlt hónapban a BTC-bálnák különböző alcsoportjai eltérő viselkedést mutattak, amikor a coin árfolyama ellenállásba ütközött a 30.000 dolláros lélektani árszintnél.

Az 1000 és 10.000 BTC között birtokló bálnák bikás megközelítést alkalmaztak, mivel körülbelül 33.800 BTC-vel növelték az egyenlegüket.

Hasonlóképpen, a 100.000 BTC feletti bálnák 6.600 BTC-vel növelték állományukat.

A 10.000 és 100.000 BTC közötti birtokosok azonban medvés megközelítést alkalmaztak, mivel 49.000 BTC-vel csökkentették egyenlegüket.

Ennek köszönhetően a vizsgált időszakban „mindössze -8,7k BTC nettó csökkenés történt” – állapította meg a Glassnode.

Forrás: Glassnode

Ugyanakkor, míg az összesített egyenlegváltozás viszonylag változatlan maradt, a jelentés megállapította, hogy a bálna entitásai a kriptotőzsdéken egymás között mozgathatják a pénzeszközöket, mivel „jelentős változások zajlanak mind belsőleg, mind a tőzsdei áramlásokon keresztül”.

Elméletének teszteléséhez a Glassnode a BTC Whale Reshuffling metrikáját 30 napos mozgóátlagon vizsgálta két bálna-alosztályra, a 10.000 BTC-nél nagyobb és az 1.000-10.000 BTC-vel rendelkezőkre.

Erős, -0,55 vagy annál kisebb fordított korrelációjú időszakokat talált, ami a két csoport közötti egyensúly eltolódásának eseteit jelzi.

Ezek az időszakok egybeestek azokkal az időszakokkal, amikor a BTC ára megközelítette a 30.000 dolláros szintet.

Ebből a Glassnode arra a következtetésre jutott:

„Ez arra utal, hogy a bálnák valóban viszonylag semleges egyensúlyváltozást mutattak az utóbbi időben, és a közelmúltbeli tevékenységük nagy része a cseréken keresztül történő átrendeződés volt.”

bitcoin
Forrás: Glassnode

Mivel a BTC MVRV-aránya még mindig a nyereséges tartományban van, a BTC bálnák minden csoportja különböző mennyiségben küldte el állományát kriptotőzsdékre továbbértékesítésre.

A Glassnode megállapította, hogy a coin legutóbbi rallyja miatt a bálnák beáramlási volumene „meglehetősen jelentősen” megugrott, és meghaladta a napi 16.300 BTC-t.

„Ez az összes tőzsdei beáramlás 41%-os bálna dominanciáját jelenti, ami összehasonlítható mind a LUNA összeomlásával (39%), mind az FTX kudarcával (33%)”.

Forrás: Glassnode

Az elmúlt öt évben a bálnák tőzsdei nettó beáramlása általában napi ±5 000 BTC körül maradt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Idén júniusban és júliusban azonban tartósan nőtt a bálnák beáramlása a tőzsdékre, és a beáramlás a napi 4.000 és 6.500 BTC között mozgott.

Olvastad már? Melyik kriptovalutát fogadják el leggyakrabban az online kaszinókban?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!