A Binance is szankciókkal sújtja az oroszokat

-

A Binance kriptotőzsde blokkolta az Orosz Föderációban kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal történő tranzakciókat.
A kereskedési platform azt követően jelentette be a lépést, hogy az amerikai fizetési óriások úgy döntöttek, hogy leállítják működésüket Oroszországban az ukrajnai katonai invázió miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oroszok nem tudják használni Mastercard és Visa kártyáikat a Binance-en

Szerdától, március 9-től kezdve az Oroszországban kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal kezdeményezett tranzakciók nem lesznek elérhetők a Binance-en.
A kereskedési volumen alapján a világ legnagyobb kriptopénztőzsdéje ezt azzal magyarázta, hogy az amerikai fizetési szolgáltatók úgy döntöttek, hogy felfüggesztik tevékenységüket az Orosz Föderációban.
A platform továbbá megjegyezte, hogy az Oroszországon kívüli pénzintézetek által kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal kezdeményezett tranzakciók nem lesznek elérhetők a Binance-en az országon belül, szintén a két pénzügyi szolgáltató vállalat által bejelentett irányelvi változásokkal összhangban.

A korlátozások csak a Binance kripto-to-fiat szolgáltatására vonatkoznak – számolt be a Forklog a vállalat képviselőjét idézve. A kereskedők továbbra is használhatnak orosz kártyákat a peer-to-peer tranzakciókban, kivéve a szankciók alá helyezett bankintézetek által kibocsátott kártyákat – részletezte a szóvivő.
Az Ukrajnát ért folyamatos orosz katonai támadás közepette Kijev felszólította a kriptotőzsdéket, hogy fagyasszák be az összes orosz felhasználó számláját.
Míg egyes platformok, mint például az amerikai Coinbase és a dél-koreai Upbit és Bithumb korlátozásokat vezettek be, a nagy globális tőzsdék, mint a Binance és a Kraken elutasították azt a kérést, hogy egyoldalúan fagyasszák be az összes oroszországi felhasználó számláját.
Mivel a Nyugat kiterjesztette a Moszkva elleni pénzügyi szankciókat, az oroszok a digitális eszközök piaca felé fordultak, és a jelentések szerint megugrott az orosz rubel kereskedése, többek között a Binance-en is.
Márciusban korábban a tőzsde alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao kijelentette, hogy a tőzsde követi a szankciós szabályokat, anélkül, hogy korlátozná a hozzáférést a szankciós listákon nem szereplő egyszerű orosz állampolgárok számára.
A Binance aktívan részt vett az ukrajnai humanitárius erőfeszítések finanszírozásában is.

A tőzsde bejelentette, hogy 10 millió dollárt adományozott a katonai konfliktustól szenvedő ukrán népnek, a Binance Charity Foundation pedig 2,5 millió dollár értékű kriptovalutát adott az Unicefnek.

Olvastad már? Ethereumot ajánl az ügyfeleinek a Goldman Sachs

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!