A Binance is szankciókkal sújtja az oroszokat

-

A Binance kriptotőzsde blokkolta az Orosz Föderációban kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal történő tranzakciókat.
A kereskedési platform azt követően jelentette be a lépést, hogy az amerikai fizetési óriások úgy döntöttek, hogy leállítják működésüket Oroszországban az ukrajnai katonai invázió miatt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az oroszok nem tudják használni Mastercard és Visa kártyáikat a Binance-en

Szerdától, március 9-től kezdve az Oroszországban kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal kezdeményezett tranzakciók nem lesznek elérhetők a Binance-en.
A kereskedési volumen alapján a világ legnagyobb kriptopénztőzsdéje ezt azzal magyarázta, hogy az amerikai fizetési szolgáltatók úgy döntöttek, hogy felfüggesztik tevékenységüket az Orosz Föderációban.
A platform továbbá megjegyezte, hogy az Oroszországon kívüli pénzintézetek által kibocsátott Mastercard és Visa kártyákkal kezdeményezett tranzakciók nem lesznek elérhetők a Binance-en az országon belül, szintén a két pénzügyi szolgáltató vállalat által bejelentett irányelvi változásokkal összhangban.

A korlátozások csak a Binance kripto-to-fiat szolgáltatására vonatkoznak – számolt be a Forklog a vállalat képviselőjét idézve. A kereskedők továbbra is használhatnak orosz kártyákat a peer-to-peer tranzakciókban, kivéve a szankciók alá helyezett bankintézetek által kibocsátott kártyákat – részletezte a szóvivő.
Az Ukrajnát ért folyamatos orosz katonai támadás közepette Kijev felszólította a kriptotőzsdéket, hogy fagyasszák be az összes orosz felhasználó számláját.
Míg egyes platformok, mint például az amerikai Coinbase és a dél-koreai Upbit és Bithumb korlátozásokat vezettek be, a nagy globális tőzsdék, mint a Binance és a Kraken elutasították azt a kérést, hogy egyoldalúan fagyasszák be az összes oroszországi felhasználó számláját.
Mivel a Nyugat kiterjesztette a Moszkva elleni pénzügyi szankciókat, az oroszok a digitális eszközök piaca felé fordultak, és a jelentések szerint megugrott az orosz rubel kereskedése, többek között a Binance-en is.
Márciusban korábban a tőzsde alapítója és vezérigazgatója, Changpeng Zhao kijelentette, hogy a tőzsde követi a szankciós szabályokat, anélkül, hogy korlátozná a hozzáférést a szankciós listákon nem szereplő egyszerű orosz állampolgárok számára.
A Binance aktívan részt vett az ukrajnai humanitárius erőfeszítések finanszírozásában is.

A tőzsde bejelentette, hogy 10 millió dollárt adományozott a katonai konfliktustól szenvedő ukrán népnek, a Binance Charity Foundation pedig 2,5 millió dollár értékű kriptovalutát adott az Unicefnek.

Olvastad már? Ethereumot ajánl az ügyfeleinek a Goldman Sachs

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!