A Binance is részt vesz az azerbajdzsáni kriptotörvény kidolgozásában

-

Az ázeri törvényhozók szabályozni szeretnék a kriptoipart, a Binance tőzsde pedig felajánlotta a szakértői segítségét a részletek kidolgozásában.

A vezető kriptotőzsde különösen aktívan töltötte az idei évet a kaukázusi régióban, nem titkoltan a működési területének a növelése miatt, és, hogy együtt tudjon működni a hivatalokkal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A tőzsde hivatalosan is bejelentette, hogy készít minden segítséget megadni az Azerbadzsáni Központi Bank, a CBA részére.

A Binance kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója, Olga Goncharova a helyi sajtónak elmondta, nemrégiben tartottak egy megbeszélést a CBA tisztviselőivel, és itt merült fel a segítségnyújtás lehetősége a vonatkozó törvények kialakítása terén.

„A gyakorlatban az a helyzet, hogy a világ nagy részén, főleg a Független Államok Közösségébe tartozó országokban, a központi bankok nem betiltani akarják a kriptopénzeket, hanem szabályozni azokat. A szabályozás alaposan megnövelheti az iparágba vetett bizalmat, és külföldi befektetőket is az országba csábíthat. A kriptopiac az idei évben főleg lejtmenetet tapasztalt, de a technológiai háttér erős, és csak tovább nő majd. Ezzel a technológiával számos kihívás kezelhető, amellyel az állampolgárok találkozhatnak, és ide tartoznak a gyors és olcsó pénzügyi tranzakciók is.”

A Binance tovább terjeszkedne

Goncharova elmondta, a tőzsde több más ex-szovjet országban is tárgyalásokat folytat, többek között Kazahsztán és Kirgizisztán kormányaival, és a jövőben még tovább bővítené a régiós kapcsolatait.

Októberben Kazahsztán számára ajánlotta fel, hogy segít a helyi kriptopiaci fejlesztések lebonyolításában, a pénzügyi szabályozó hatóságokkal való teljes együttműködés mellett.

Nem sokkal ezután engedélyt kapott az országban, hogy kriptotőzsdét működtessen, és letétkezelési szolgáltatásokat nyújthasson.

A platform Kelet-Európában is terjeszkedik, szeptemberben jelentették be, hogy Romániában új irodát nyitnak.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

 

A bukaresti látogatása során CZ, a tőzsde vezetője elmondta, a helyi kriptoipar fejlődése már felkeltette a szabályozó hatóságok figyelmét is.

A tőzsde azonban nem kerülte el a közelmúltban történt piaci események negatív hatásait.

A rivális FTX bedőlése miatt a Binance-be vetett bizalom is megcsappant, és december 13-án a napi kiutalások mértéke új rekordot ért el 3 milliárd dolláron.

Az ügyvezető szerint a kollégáiknak fel kell készülni arra, hogy még további nehéz hónapok jöhetnek.


Olvastad már? Prémiumcsoport a Kriptoworldön!

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!