A Binance egy másik stablecoinért adta el az USDC-t

-

A Binance viszonylag kevésbé ismert stablecoinokkal kísérletezik a BUSD szüneteltetése után.

A Coinbase vezérigazgatójának, Brian Armstrongnak az USD Coinra vonatkozó kérdésre adott kommentárja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az USDC piaci kapitalizációját kommentálva Armstrong azzal viccelődött, hogy a Binance az USDC-ből átcsoportosította a pénz egy részét egy másik stablecoinba, de ennek ellenére az USDC piaci kapitalizációja kitartott.

„A Binance valóban átcsoportosította a pénzeszközeinek egy részét az USDC-ből egy másik stablecoinba. Azt hiszem, az elmúlt hat-hét hét adatai alapján úgy gondolom, hogy az USDC piaci tőkeértéke ennek köszönhetően nettó módon emelkedett. És így ez egy fontos adat.”

Az USDC a Coinbase által preferált stablecoin, és a kriptotőzsde az USDC-t birtokló konzorcium tagja.

A Binance kriptotőzsde egykor szintén jelentős USDC-tartalékkal rendelkezett; Armstrong megjegyzései alapján azonban úgy tűnik, hogy a kriptotőzsde a tartalékainak egy részét más stablecoinokra konvertálta.

A Cointelegraph elérte a Coinbase-t és a Binance-t, hogy megerősítse a hírt, de a publikálásig nem kapott választ.

Az on-chain adatok szerint a Binance az utóbbi időben USDC-t váltott be amerikai dollárra, és sok piaci megfigyelő úgy véli, hogy ez a First Digital USD (FDUSD) nevű új stablecoinja irányába halad.

Ez azonban nem az első eset, hogy a Binance USDC-t más stablecoinokra vált át.

2022 szeptemberében a kriptotőzsde bejelentette, hogy a platformon lévő összes felhasználói USDC-t automatikusan Binance USD-re konvertálja.

A Binance már régóta új stablecoinok után kutatott, miután a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma felszólította a Paxost, hogy állítsa le a dollárhoz kötött BUSD stabilcoin kibocsátását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance később a TrueUSD (TUSD) felé fordult, hogy enyhítse stablecoin igényeit; a TUSD azonban depegált, és kibocsátása június 10-re leállt.

A Binance azóta egy másik, viszonylag ismeretlen stablecoinhoz, az FDUSD-hez fordult.

A hongkongi székhelyű vállalat által kibocsátott új stablecoin az elmúlt hetekben egyre nagyobb teret nyert, miután a Binance több kereskedési párt is elindított a stablecoinhoz, valamint nulla kereskedési díjas ajánlatokat tett.

Az FDUSD felemelkedése még a Tether technológiai vezetőjének, Paolo Adrionónak a figyelmét is felkeltette, aki megjegyezte, hogy a Tether

Az USDC a második legnagyobb kereskedelmi forgalomban van, az elmúlt évben azonban az USDC piaci kapitalizációja közel a felére zsugorodott, az év eleji 44,5 milliárd dollárról a cikk írásakor 26 milliárd dollárra esett vissza.

Olvastad már? 0xbet, egy különleges kriptokaszinó a magyar játékosok számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!