A Forbes kiadott egy listát a blokkláncot használó milliárdos cégekről

-

Az üzleti hírekkel foglalkozó Forbes kiadott egy „Milliárd dolláros blokklánc bébik” nevű listát. Olyan cégeket gyűjtött össze, melyek használják a blokklánc technológiáját és legalább 1 milliárd dollárnyi bevétellel rendelkeznek.

Olvastad már? Bitcoin adománygyűjtést kezdtek a Notre Dame újjáépítésére

A listán szerepel számos jelentős cég a blokklánc és kriptoiparból, emellett számos hagyományos pénzügyi cég, például bankok, élelmiszerekkel foglalkozó, ellátási láncokat igazgató cégek és egyebek.
A listán szereplő legtöbb nevet szinte mindenki ismerheti, olyanok szerepelnek rajta, mint az Amazon, Walmart, Facebook, ING, Mastercard, Microsoft és a Nestlé.

A kriptopénzekkel kapcsolatos cégek közt szerepel az USA-beli Coinbase kriptotőzsde, az Európai bányászással foglalkozó Bifury és az Xrp megalkotója, a Ripple is.
A nagy cégek mellett feltüntetik, hogy milyen blokklánc protokollokat alkalmaznak az egyes cégek. Szerepelnek, olyan Hyperledger technológiák, mint az R3 Corda protokollja és például az Ethereum rendszere is.
A Forbes szerint a blokklánc technológia számos üzleti tevékenységet leegyszerűsíthet, példának a Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) rendszerét hozta fel, mely több, mint 90 millió tranzakciót tárol, ezzel a világ 48 billiárdos értékpapírkereskedésének nagy részét.
A DTCC 50.000 felhasználóját fog átállítani egy blokklánc alapú rendszerre, mely elméletileg megszüntetni a dupla egyeztetéseket és kezdeményezéseket, mely probléma gyakran felmerül a hagyományos rendszerükben.
Március közepén a DTCC kiadott egy fehérkönyvet, melyben leírja a tokenizált értékpapírok kereskedési alapszabályait.
A dokumentum szerint a tokenizált értékpapírokra is a hagyományos piacok szabályozási rendszere kéne, hogy érvényesüljön, ezzel könnyedén rendezve lenne az értékpapírok jogi helyzete.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!