Újabb szankciókat vezetett be az EU – az oroszok nem birtokolhatnak kriptoipari cégeket

-

Az EU december 18-án jelentette be a legújabb büntetőcsomagját az oroszok ellen, amely alapján mostantól tiltott számukra, hogy kriptoipari vállalkozásokat birtokoljanak.

A tervek alapján ezzel az EU ki tudja bővíteni a már korábban meghozott szankciókat, amelyek részeként megpróbálják megakadályozni, hogy bárki kriptopénzekkel játssza ki a szankciókat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Európai Bizottság megfogalmazásában ez a büntetés a legjobb módja annak, hogy hosszan tartó békét lehessen elérni, és azt is kiemelték, hogy az oroszok ellen bevezetett eddigi büntetőintézkedéseknek már látszanak a kívánt hatásai a gazdaságukon.

A szankciók hatásának tulajdonítják, hogy a rubel vásárlóereje nagymértékben leértékelődött, az alapkamat mértéke 8%-ról 15%-ra növekedett, és, hogy szigorúbb tőkekontrollt vezettek be.

Az EU politikusai szerint viszont Oroszország egyre nagyobb mértékben kereskedik bizonyos meg nem nevezett országokkal, így nagyon valószínű, hogy eleve megpróbálják kikerülni a szankciók hatását.

Orosz gyémántok

A közgazdász Robin Brooks arra hívta fel a figyelmet, hogy az úgynevezett görög oligarchák, akik a hajózást irányítják, folyamatosan kijátsszák a G7 olajpiaci ársapkáját.

Erre válaszul az EU egy olyan szabályt vezetett be, hogy az orosz olaj-kitermelési iparággal kapcsolatban álló cégeknek a lehető legtöbb féle pénzügyi adatot jelenteniük kell, többek között azt is, hogy mennyit költenek szállításra, vagy éppen biztosításra.

Az EU a tizenkettedik intézkedés-csomagot vezeti be az oroszok ellen, és ennek részeként azt is meg akarják akadályozni, hogy az orosz gyémántot a G7 piacokon értékesíthessék.

Hogy ezt elérhessék, ahhoz a gyémántokat a bányától egészen az értékesítésig nyomon fogják követni, ehhez pedig a blokklánc-technológiát hívják segítségül.

„A nyomon követési rendszer használatához kötelező regisztrációt kell bevezetni, így minden egyes gyémántról, amely igazolást kap, egy úgynevezett digitális másolat is létrejön, ugyanazzal az eredetiség-információval. Ezek az információk, valamint az igazolások egy blokkláncon kerülnek majd rögzítésre.”

Olvastad már? Szeretné megtízszerezni a befektetését? Itt van a top 5 altcoin, amit érdemes megvenni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Polygon (MATIC) technikai elemzés 05.17.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) azonban, megkülönböztetve a zavart piaci hangulatot, többé-kevésbé stagnáló piaci viselkedést tartott fenn. Noha az előre meghatározott ellenállási és támaszszinteken belül kereskedett, a...

Sui (SUI) árfolyam elemzés 05.17.

Prémium SUI A SUI árfolyama körülbelül 3%-os ugrást mutatott 267,202 millió dollár (+11,24%) kereskedési volumen mellett az elmúlt 24 órában, miután az elmúlt 30 napban 15,30%-os, az...

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!