Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

-

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős mértékű kamatcsökkentéssel.

Az infláció megfékezése

James Knightley, az ING vezető világgazdasági szakértője a múlt héten publikált egy cikket, amelyben végigtárgyalja, miért lát nagy esélyt arra, hogy a Fed leállítja a szigorú kamatpolitikáját, és jövőre fordulat jöhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felsorakoztatott adatokból kiderül, hogy az amerikai infláció lassul, a növekedési kilátások jók, és a munkaerő-piaci helyzet is kezd stabilizálódni. Knightley szerint pedig a Fed pontosan ezekre az eredményekre várt.

„Az adatok alapján azt mondom, a Fed abbahagyhatja a kamatemelést. Jövőre, a második negyedévtől pedig akár kamatvágást is láthatunk tőlük. A becslések alapján 2024-ben másfél százalékkal, 2025 elején pedig további egy százalékkal vihetik lejjebb az alapkamat mértékét.

Csökken az elbocsátások száma

A munkanélküliségi adatokat megnézve kiderül, hogy a munkaerő-piac helyzete is stabilizálódni látszik.

Knightley kiemeli, hogy viszonylag alacsony az új igénylők száma, továbbra is magas viszont a folytatólagos munkanélküliek aránya.

Ez azt jelenti, hogy a cégeknél alábbhagyott az elbocsátások száma, kevés ember veszíti el a munkahelyét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel párhuzamosan viszont a munkaerő-felvétel üteme is lassul, tehát a cégek nem vesznek fel új dolgozókat. Ez a helyzet a szakértő szerint annak a jele, hogy a munkaerő-piac elkerüli az összeomlást, helyette viszont lelassul.

Az infláció mértéke is megfigyelhetően lassul, 3,7%-ról 3,5%-ra húzódott vissza, amely már előre jelezheti a fordulatot.

Nagy ünneplésre ennek ellenére sincs ok, hiszen az elemzők úgy vélik, a lakossági költekezésre még mindig rányomja a bélyegét az árak növekedése, és erre utalnak a hitelezési adatok is.

„A lakossági hitelek mértéke, köztük a hitel-kártya adósságok mértéke jelentős terhet ró több millió amerikai háztartásra. A 2024-es növekedést a legnagyobb mértékben ez fogja befolyásolni, hogy a lakossági költések hogyan alakulnak, mekkora lesz a háztartások felhasználható jövedelme.”

Olvastad már? A JPM Coin már több bank rendszerében is elérhető

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.21.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) ára olyankor mutatott erőt, amikor a Bitcoin és az Ethereum árai egy nagyon szűk tartományon belül konszolidálódtak. A legújabb bikás lökés a...

Ha az amerikaiak elveszik az ottani oroszok vagyonát, az alááshatja a világ pénzrendszerét

Az Egyesült Államok Képviselőháza által nemrégiben jóváhagyott Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity (REPO) törvény értelmében az amerikai elnök hatáskört kapna az Amerikában lévő orosz vagyon...

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!