David Bowie eddig kiadatlan számát mutatják be egy új NFT-gyűjteményben

-

A Gala Music, a Web3 startup Gala Games leányvállalata, Larry Dvoskin zenei producerrel és a Warner Chappell Music kiadóval együttműködve bemutatta David Bowie 1983-as „Let’s Dance” című slágerének eddig kiadatlan verzióját egy limitált példányszámú, non-fungible tokenekből (NFT) álló gyűjtemény részeként.

A gyűjtemény, amely 3 003 Bowie által inspirált műalkotást tartalmaz, április 14.-től lesz megvásárolható „fizess, amennyit szeretnél” alapon, az eredeti dal megjelenésének 40. évfordulója alkalmából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Minden egyes eladott NFT exkluzív hozzáférést biztosít a kiadatlan számhoz, amelyet Bowie és Dvoskin 2002-ben közösen készített.

Az eladásokból származó bevétel a MusiCares nevű, a zeneiparban dolgozó egyéneket támogató jótékonysági szervezethez kerül.

A 2016-ban elhunyt David Bowie lenyűgöző életművet hozott létre, amely 27 stúdióalbumot, 11 élő albumot, négy soundtracket és 128 kislemezt foglalt magában élete során.

Bár jelentős zenei örökséget hagyott maga után, az énekes-dalszerzőnek még mindig van legalább egy kiadatlan száma.

Nem ez az első alkalom, hogy a Bowie-hagyaték beleveti magát a blokklánc világába.

2022 szeptemberében a hagyaték összefogott az OpenSea NFT piactérrel, hogy létrehozzák a „Bowie on the Blockchain” című NFT-gyűjteményt, amely jótékonysági célokra gyűjtött pénzt.

Ez a lépés azonban kritikát váltott ki Bowie rajongói részéről, akik úgy látták, hogy ez ellentétes a művész hitével.

A Gala Games elsősorban a Web3 játékkezdeményezéseiről ismert, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy kripto- és NFT-játékokat hozzanak létre.

A vállalat azonban zenei és filmes érdeklődési körét is kiterjesztette.

Olvastad már? Kulcsszintről fordult vissza a Bitcoin árfolyama

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

zeta

Legfrissebb bejegyzéseink

Olcsóbb, mint egy Big Mac, ami 2025-re egy vagyont érhet el

Képzeld el, hogy egy olyan tokent vásárolsz kevesebbért, mint az ebéded, ami 2025-re egy kisebb vagyonná nőhet. Az elképzelés talán erőltetettnek tűnhet, de a jelenlegi...

Saját digitális valutával kísérletezik a Fülöpszigetek központi bankja

A Fülöp-szigeteki jegybank, a BSP engedélyt adott egy digitális valuta kísérleti bevezetésére, amely 1:1 arányban lesz rögzítve a helyi pesóhoz. A BSP a Coins.ph kriptotárca-szolgáltatóval együttműködve...

Ezek az altcoinok milliomossá tehetnek 2024-ben, csak 1.000 dollár befektetéssel már ma

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca arról ismert, hogy a szerény befektetések jelentős vagyonná alakíthatók. A 2024-es bikafutás kibontakozásával bizonyos kevésbé ismert kriptovaluták úgy pozicionálják magukat, hogy potenciálisan kiemelkedő...

A következő bikapiacot a pénznyomtatás felpörgetése hozhatja el, és a bankok már készülődnek

A korábbi Goldman Sachs tisztviselő, Raoul Pal szerint a globális likviditási ciklus következő szakasza fogja felfelé tolni a kriptopénzek árfolyamát. Egy új YouTube videóban, Pal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!