Tovább emelkedhet a Bitcoin hashrátája

-

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető árupiaci stratégája szerint a BTC ára relatív olcsó a magas hashrátához viszonyítva.

Ez a helyzet viszont hamarosan változhat, és tovább nőhet a hálózati teljesítmény.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

McGlone szerint az árfolyam és a hashráta aránya jelenleg nagyon jó hozam/kockázat arányosságot mutat.

McGlone egy grafikont hozott ennek alátámasztására, amely megjegyzi, hogy a Bitcoin hashráta 10 napos átlaga októberben nagyjából megegyezik azzal a szinttel, amelyen 70 000 dollár körüli árfolyamnál volt tapasztalható.

Ehelyett azonban az ár jelenleg 19 500 dolláron áll október 18-án. Ekkora szakadékot az ár és a hashráta között utoljára a 2020. első negyedévi zuhanás idején láttunk.

Ez a mélypont egy rakétaszerű emelkedést előzött meg, amely 2020-ban és 2021-ben uralta a piacot.

McGlone azt tippelte, hogy lehetséges, hogy most egy hasonló helyzet kialakulását látjuk.

A Bloomberg elemzője, aki köztudottan nagyon is optimista, azt mondta, hogy a növekvő kereslet, az elfogadás és a szabályozás azt jelenti, hogy a bitcoin a mainstreambe való migrációjának kérlelhetetlen szakaszába léphet, méghozzá viszonylag kedvezményes áron.

Egy külön bejegyzésben a Linkedinen McGlone azt mondta, hogy csak idő kérdése lehet, mielőtt a bitcoin visszatér a legtöbb jelentős eszközt felülmúló emelkedési göörbéjéhez.

„Visszatérése a legtöbb eszközt felülmúló teljesítményre való hajlamához idő kérdése lehet, ahogy a mainstream bevezetés előrehalad, és az amerikai számviteli standardok adaptív változásai adnak neki lendületet.”

McGlone azt is mondta, hogy a BTC árfolyamának idővel tovább kell emelkednie, tekintettel a kereslet és kínálat törvényeire, hozzátéve, hogy a kriptopénz 2022 végére egy mélypont jeleit mutatja.

„Nem meglepő, hogy egy viszonylag új eszköz, amely hatalmasat emelkedett, a Federal Reserve gyors ütemű szigorítása miatt 2022-ben visszaesett. De a BTC a negyedik negyedévben a mélypont, és az eltérő erősség jeleit mutatja.”

Korábban a Bloomberg elemzője azt javasolta, hogy a BTC egyfajta főnyeremény, amely megérett arra, hogy felülmúlja a többi eszközosztály teljesítményét, amint a hagyományos részvények végre elérik a mélypontot.

Azt is jósolta, hogy a BTC potenciálisan elérheti a 100 ezer dollárt 2022-ben, ahogy a digitális valuta befejezi az átmenetet a kockázatvállalási eszközből a kockázatcsökkentési eszközbe.

Olvastad már? A Walmart stratégiájában kiemelt szerepet kap a kriptó

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!