Spanyolországban is kockázatosnak látják a kriptót

-

Margarita Delgado, a spanyol jegybank helyettes kormányzója kifejtette véleményét a kriptovalutákról és arról, hogy azok hogyan növelik a kockázatokat a mai gazdaságban.
A PWC könyvvizsgáló-cég „A változás klímája” című rendezvényén Delgado kifejtette, hogy a kriptovaluták folyamatos és kiterjesztett használata különböző típusú kockázatokat hozhat a lakosság jelenleg kriptovalutát birtokló 12%-a számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A spanyol jegybank alelnöke a kriptokockázatokat vizsgálja

A spanyol jegybank helyettes kormányzója, Margarita Delgado véleményt nyilvánított a kriptovaluták használatáról és arról, hogy azok milyen hatással lehetnek az ország gazdaságára.
A kijelentéseket „A változás klímája” elnevezésű rendezvényen elhangzott beszédében tette, amelynek középpontjában a pénzügyi világ változó természete állt.
A kormányzóhelyettes kijelentette, hogy a kriptovaluták növekvő használata egy sor kockázatot rejt magában a rendszer számára, többek között azt, hogy az ezeket az eszközöket használó emberek általánosságban nem rendelkeznek megfelelő ismeretekkel a témában.
Az egyéb kockázatok között szerepel a decentralizált pénzügyi szegmenshez kapcsolódó ismeretlenség, amely túlzott hitelfelvételre ösztönözhet és fizetési problémákat okozhat. A kriptoszegmens más piacokra gyakorolt hatásairól Delgado részletesen is szólt.

„A magas volatilitás ragályos hatással lehet más piacokra, a pánik és a túlreagálás miatt, amely átterjedhet más kereskedési környezetekre.”

Delgado utalt arra is, hogy a kriptopénzeszközök befektetése és tartása milyen hatással lehet a hagyományos banki tevékenységekre, mivel egy olyan vegyes szektor alakul ki, amely mindkét szolgáltatást kínálja ügyfeleinek. Kijelentette, hogy az eszközök bevezetése „nagyon relevánsan megnövelné a kockázatokat”.
A Spanyol Nemzeti Bank már megkongatta a vészharangot, amikor a hagyományos bankok kriptovaluta-alapú szolgáltatásokat vezettek be az ügyfeleknek.
A Spanyol Nemzeti Bank kormányzója beszélt ennek a társulásnak a veszélyeiről, és ugyanígy kijelentette, hogy a kriptopénzeszközöknek való kitettség új kockázatokat hozna a bankszektor számára.

Végül Delgado becslése szerint a spanyol állampolgárok 12%-a rendelkezik valamilyen kriptopénzeszközzel, így ezt a fajta vitát fel kell vetni annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak a teljes képről a kriptovaluta témájában.

„Ellenőrizni kellene, hogy ezek a befektetők teljes mértékben tisztában vannak-e a kockázatokkal, amelyeknek ki vannak téve, vagy egyszerűen csak a rendkívül nagy nyereségre vonatkozó várakozások hajtották őket.”

Olvastad már? Ukrajna a blockchain tekintetében is közeledne Európához

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!