Elismerte a népszerű defi-piactér, hogy elloptak tőlük 3 millió dollárt

-

A népszerű defi-szolgáltató elismerte az exploitot a kölcsönzési szerződésén, és a cég vezérigazgatója gyorsan előállt egy visszatérítési tervvel.
A Deus Finance decentralizált pénzügyi (defi) piactér, a  lett a legújabb áldozata egy exploitnak, aminek következtében több mint 3 millió dollárnyi veszteséget szenvedett DAI-ban és etherben (ETH).

A PeckShield defi-elemző cég, a PeckShield a Twitteren magyarázta el az okot és a kihasználás módját.
A támadás mögött álló hackereknek sikerült kihasználniuk és manipulálniuk a flash-hitelek árorákulumát, ami a felhasználók pénzeszközeinek fizetésképtelenségét eredményezte.


A hackerek manipulálták a StableV1 AMM – USDC/DEI páros árát, amit a protokoll a flash-hitelek árorákulumának beállítására használt.

Példa az ármanipulációra Forrás: PeckShield

A PeckShield felfedte, hogy a hackereknek sikerült ellopniuk 200.000 DAI-t és 1101,8 ETH-t, és az ellopott pénzeszközök teljes összege nagyobb lehet, mint a korai becslések szerinti 3 millió dollár.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A támadás mögött álló hacker ezután a Tornado cash nevű mixer eszközzel Multichain protokollon keresztül (korábbi nevén AnySwap) továbbította az ellopott pénzeszközöket.

Az ellopott pénzeket a TornadoCash-en keresztül mosták át Forrás: EtherScan

A Deus Finance elismerte az exploitot a hitelezési protokollján és azt állította, hogy lezárta a $DEI hitelezési szerződését. A defi-protokoll azt is állította, hogy sem a $DEUS, sem a $DEI nem érintett az exploitban.


A Deus Finance defi-infrastruktúrát biztosít, hogy segítsen másoknak pénzügyi eszközök létrehozásában, beleértve a szintetikus részvénykereskedelmi platformokat, az opciós és a határidős kereskedésőket.
Lafayette Tabor, a Deus Protocol vezérigazgatója a Twitteren tájékoztatta a közösséget a visszatérítési tervekről.

Elmondta, hogy a fejlesztők egy új szerződést hoznak létre, amelyben az érintett felhasználók visszafizethetik a hiteleiket.
Elmagyarázta:

„Létrehozunk egy szerződést, amivel vissza tudod majd fizetni a DEI-t, és megkapod a sAMM-jaidat, amiket likvidáltak, továbbá egy olyan funkciót fogunk bevezetni, amivel DEI-t cserélhetsz egy kis MUON allokáció ellenében. (Kifizetés a csapatom allokációjából).”

Olvastad már? Kamatot emelhet a FED a héten, a piacok pedig reagálni fognak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért használják ki a befektetők a mélypontot, és miért vásárolnak Bitcoint, Solana-t és Raboo-t?

Vendégbejegyzés A félelem és kapzsiság index egy olyan eszköz, melynek célja a kriptopiaci befektetők általános hangulatának mérése. Jellegzetes pontszámmal rendelkezik, amely 0 és 100 között mozog....

Alaposan lecsökkent az NFT-piac forgalma

2024. május 4. és 11. között 11,35%-kal csökkentek az előző heti adatokhoz képest az NFT-eladások. A Bitcoin-alapú NFT-tranzakciók 49,8 millió dollárt tettek ki, ami 13%-os...

Az eTukTuk piacra dobta Play to Earn kripto-játékát

Miután az eTukTuk (TUK) kitette az App Store-ba vadonatúj P2E játékát, előértékesítése meghaladta a 3,27 millió dollárt. Az innovatív és zöld eTukTuk kriptoprojekt sokak örömére a...

A ChatGPT előrejelzi a Bitcoin árfolyamát: Mikortól kezdődik a BTC bikafutása?

Az áprilisi 15%-os masszív dömping után a Bitcoin árfolyama küzd a következő bikafutás elindításáért. Mivel a piac a negyedik Bitcoin feleződés után masszív ugrást vár,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!