28 millió dollárnyi kriptót foglalt le a kanadai rendőrség

-

Egy korábbi állami alkalmazottat nemrégiben adtak ki az USA igazságszolgáltatásának, zsarolóvírus használatáért, és lefoglaltak nagyjából 28 millió dollárt érő bitcoint.
Az esetről az USA hatóságai értesítették a sajtót, elmondva, hogy a gyanúsított közel tucatnyi zsarolóvírus-támadásért tehető felelőssé, amelyek több tízmillió dolláros nagyságrendű bevételt hoztak számára.

A részletes információk szerint 2020 áprilisa és decembere között az elkövető, Sebastien Vachon-Desjardins szándékosan fertőzött meg több számítógépet, és ezért váltságdíjat követelt az áldozatoktól.
Az Igazságügyminisztérium nemzetközileg koordinált nyomozás során tudta beazonosítani és leállítani a Netwalker néven ismert csoportot, tavaly januárban.
A vádiratban a 34 éves kanadait összeesküvéssel, számítógépes csalással, és károkozással vádolják, amelyeket az áldozatok számítógépeinek a megfertőzésével valósított meg, egy zsarolóvírussal, amelyet a szakértők Netwalker néven ismernek.

A résztvevő hatóságok elmondása szerint minden eszközzel fel fognak lépni az ilyen esetek ellen.

„Minden jogilag biztosított megoldást fel fogunk használni, hogy lefoglalhassuk és megállíthassuk a zsarolóvírusokhoz köthető javakat, legyenek azok a határainkon belül, vagy külföldön. Nem fogunk habozni, hogy az áldozatok által kifizetett kriptókat nyomon kövessük és utolérjük, így a zsarolóvírusok használóinak egyre kisebb esélyt hagyunk, hogy kriptopénzekkel kerülhessék meg a hatóságokat.”

Vachon-Desjardins tavaly januárban lett letartóztatva az USA kérésére, és ennek során házkutatást is tartottak nála.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sajtóhírek alapján 719 bitcoint talált a rendőrség, jelenlegi árfolyamon 28 millió dollár körüli értékben valamint, nagyjából 790 ezer kanadai dollárt készpénzben.

Olvastad már? A 38.000 dollár fenyegeti a bitcoint a 3 napos chart szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!