38.000 dollár alatt a bitcoin, a hangulat az extrém félelemhez közelít

-

Napok kérdése volt, hogy a bitcoin kéthetes mélypontra zuhanjon, de a hangulatot sikerült még mélyebbre taszítani.
A bitcoin (BTC) február 20-án több mint két hét óta először merült 38.000 dollár alá, mivel a makrogazdasági kiváltó okok megzavarták az alacsony forgalmú hétvégi piacokat.

BTC/USD 1 órás gyertyagrafikon (Bitstamp). Forrás:  TradingView

Kereskedő a BTC-ről: „Nincs miért izgulni”

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD vasárnap veszített a pozíciójából, miután újabb szankciókkal fenyegették meg Oroszországot a szomszédos Ukrajna megszállására vonatkozó állítólagos tervei miatt.

A nyugodt szombat után a kriptó elkezdett lefelé mozogni, miután Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnökének megjegyzései az orosz cégek pénzügyi blokkolásáról szóltak a helyzet eszkalálódása esetén.
Ezeknek megtiltanák, hogy „fontban és dollárban kereskedjenek” – jelentette Johnson vasárnap reggel a BBC-n, utalva Joe Biden amerikai elnök támogatására.
Mivel a kriptopiacok az egyetlenek, amelyek folyamatosan nyitva vannak, a régió geopolitikai félelmeire adott reakció előrevetítheti a jövő héten, a hagyományos piacok nyitásakor jelentkező nagyobb visszahatást. Hétfőn munkaszüneti nap van a Wall Streeten.
A helyzetet kommentálva Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető nyersanyagstratégája felhívta a figyelmet az infláció folyamatos kérdésére és annak a kockázati eszközök teljesítményével való kapcsolatára.
Korábbi megjegyzéseivel összhangban azonban azt sugallta, hogy végső soron a Bitcoin profitálhat az amerikai gazdaságpolitika idei, tengernyi változásaiból.

„A Bitcoin kemény hetet jelez – az infláció valószínűleg nem fog csökkenni, hacsak a kockázati eszközök nem: […] ez az év újabb mérföldkövet jelenthet a Bitcoin számára” – érvelt.

A Bitcoin-kereskedők körében a rövid időkeretek most ugyanolyan fakóak voltak, a 40.000 dollár elvesztése pedig nyomasztó hangulatot keltett.


A BTC/USD vasárnap 37.974 dolláros mélypontot ért el a Bitstampon, mielőtt visszapattant volna, és a 38.000 dolláros határ felett tartotta magát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szélsőséges félelem feltámad a halálból

Mások eközben továbbra is a 40.000 dollár jelentőségére összpontosítottak a Bitcoin árfolyamának történetében.
A szint 2021-es első feltörése óta a bikák számára ugródeszkaként funkcionál, és a Mayne nevű Twitter-felhasználó szerint valóban a visszafoglalásnak kellene lennie az első lépésüknek a felfelé ívelés biztosítása érdekében.

„Az elmúlt évben a 40k dollár nagyon kritikus szint volt a BTC számára. Minden alkalommal, amikor az árfolyam alátört, majd visszaszerezte, nagy ralit láttunk felfelé. Így valószínűleg egy jó terület, amit most érdemes figyelni” – kommentálta vasárnap.


A Crypto Fear & Greed Index a nap folyamán ismét a „félelem” területére került, miután négy nap alatt több mint 50%-os esést tapasztalt – rövid időre még az „extrém félelem” tartományába is belépett.

Olvastad már? Egy elemző szerinte 1700 dollárra csökkenhet az ethereum

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!