Több mint 3,6 milliárd dollár mozdult meg a 2016-os Bitfinex-hackből

-

Több mint 3,6 milliárd dollár értékű bitcoin távozott azoknak a hackereknek a tárcájából, akik még 2016-ban lopták meg a Bitfinex kriptotőzsdét.
A 2016-os Bitfinex tőzsdei hack során ellopott bitcoinok jelentős része kedd reggel megmozdult.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A mozgásokat a WhaleAlert blokkláncelemző Twitter-felhasználó észlelte először, a fogadó cím 94.643 Bitcoint (3,63 milliárd dollár) tartalmazott, amelyeket 26 tranzakcióban küldtek el.
A tranzakciók némelyike egyenként 10.000 bitcoint utalt át az on-chain adatok szerint.
Forrás: WhaleAlert

A Bitfinexet 2016. augusztus 2-án törték fel, a hackerek egy biztonsági rést kihasználva összesen 119.756 bitcoin zsákmányoltak, akkor 71,8 millió dollár értékben.
Ez volt az egyik legnagyobb lopás a bitcoin történetében, és azt is eredményezte, hogy a veztő kriptopénz ára 20%-os zuhanást – 600 dollárról 400 dollárra – könyvelhetett el.

Lopott pénzek mozgásban

Nem ez az első eset, hogy a hackerek az ellopott pénz egy részét áthelyezték.
A legutóbbi ilyen epizód 2021 májusában történt, amikor 12.241 bitcoin 774 millió dollár értékben került át egy ismeretlen tárcába ugyanazon a napon, amikor a Coinbase a Nasdaqon tőzsdére ment.
Akkoriban a WhaleAlert szerint a legnagyobb egyedi tranzakció 1241,7 bitcoin (nagyjából 78 millió dollár) volt.
2017 elején is volt egy tranzakciós hullámzás, a következő figyelemre méltó hacker aktivitásnövekedés pedig 2020-ban következett be.
2020 augusztusában a hackerek 473,3 bitcoint mozgattak meg, 5,7 millió dollár értékben, majd novemberben újabb 5000 bitcoin átutalása következett, 100 millió dollár értékben.

Bár az okok, amiért a hackerek úgy döntöttek, hogy ma mozgatják meg a coinokat, nem világosak, fontos megjegyezni, hogy a Bitfinexről ellopott összes bitcoint szigorúan ellenőrzik.
Ez azt jelenti, hogy ezeknek a pénzeknek a készpénzre váltása nem lesz egyszerű feladat.
A Bitfinex a maga részéről szintén igyekszik visszaszerezni az ellopott pénzeket, sőt, 400 millió dolláros vérdíjat ajánlott fel az ellopott bitcoinok visszaszolgáltatásáért.
Emellett „a Bitfinex továbbra is globálisan együttműködik a bűnüldöző szervekkel, a digitálistoken-tőzsdékkel és a tárcaszolgáltatókkal a 2016-os hack során ellopott bitcoinok visszaszerzése érdekében” – osztotta meg a Decrypttel a tőzsde szóvivője.

Tavaly decemberben a Bitfinex bejelentette, hogy sikeresen visszaszerezte a platformról 2016 augusztusában ellopott 6,5 bitcoint.

Olvastad már? A MicroStrategy is megvette a dipet – 660 BTC-t, 37.865 dolláron

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!