1,8 millió ausztrál nyugdíjalapját adja a bitcoin

-

A Rest Super a kontinens első nyugdíjalapja, amely bitcoinba fektet. Az egyik vezetőjük elmondása szerint diverzifikált portfólió részeként fektetnek a kriptopénzbe, mivel egyelőre túl volatilisnek találják.
Az alap jelenleg közel 47 milliárd dollárt kezel, és 1,8 millió tagja van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nyugdíjszámlájuk az amerikai 401k típusnak felel meg. Mostanáig ez a globálisan 2,4 billió dolláros szektor nem nagyon érdeklődött a kriptoipar iránt.
A befektetési vezető, Andrew Lill a legutóbbi ülésen mondta el, hogy a cég fontosnak tartja a bitcoinos kitettséget, és odafigyelve, nagy gondossággal eljárva kezeli az allokációjukat.

„Még mindig rendkívül volatilis befektetésről beszélünk, tehát az elején egy nagyon kicsi résszel szállunk be, egy diverzifikált portfólió részeként. Idővel persze ezt növelhetjük.”

Lill elmondása szerint a bitcoin stabilitást tud majd biztosítani, ráadásul sok befektető már most infláció elleni védekezésként tekint rá.

„A jelenlegi inflációs környezetben j választásnak tartom. Valószínűleg diverzifikálni fogunk a kriptoiparon belül is, de nem a közeljövőben. Még az információgyűjtés fázisában vagyunk, és az sem teljesen tiszta, hogy milyen jogi, biztonsági tényezőkkel kell számolnunk.”

Ausztrália egy másik alapja, a 167 milliárd dolláros Australian Super vezetője viszont nemrégiben azt nyilatkozta, szerintük a bitcoin nem jó befektetés.
A Queensland Investment Corporation, egy állami befektetési alap is hírbe lett hozva a vásárlással, de ezt végül cáfolták, úgy fogalmazva, hogy „talán valamikor a jövőben lehetséges lesz”.

Az ausztrál kriptopiac a törvényhozás részéről is támogatást kap, szeretnék az iparágat az országba csábítani. Törvényjavaslatokat is nyújtottak be, amellyel vállalkozásbarát szabályozásokat hoznának.
A Commonwealth Bank of Australia vezetője, Matt Comyn szintén elmondta, vélhetően nem fognak kimaradni ők sem, dacára a digitális eszközöket jelenleg még körbelengő bizonytalanságoknak:

„Kockázatosnak látjuk az iparágat, de még nagyobb kockázatokat hordoz, ha kimaradunk belőle.”

Olvastad már? Bitcoin – Generációk gazdagsága

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!