Mozgolódnak a bálnák

-

A BTC ármozgásai sokak számára unalmasak lehetnek, a bálnák viszont különösen aktívak a színfalak mögött. Nem a megszokott módon viselkednek, az elemzők szerint pedig ez rövid távú volatilitáshoz vezethet.
A rendelkezésre álló adatok alapján a bálnák nem egyszerűen csak vásárlási lázban égnek, de hatalmas mennyiségű bitcoint is mozgatnak, rendszeresen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csúcson a bitcoin-bálnák aktivitása

A bitcoin árfolyama nem nagyon akar messzire elmozdulni a 40 ezer dolláros szinttől, csendesen viselkedik, a nagy játékosokra sok minden mondható, de a csendes nyugalom nem.
Ezek a bálnák az utóbbi időben több coin mozgattak meg a hlózaton, mint eddig valaha, még a 60 ezer dolláros rekordárnál tapasztalható tranzakciós forgalmat is meghaladták.
A 10 millió dollár és az annál nagyobb értékű tranzakciók összértéke nemrégiben meghaladta a 10 milliárdot.


Ráadásul az elemzők arra jutottak, hogy a különböző méretű bálnák bizony különböző mozgatórugók alapján reagálnak az árfolyam változásaira.
A kisebb bálnák többnyire eladnak, a legnagyobbak viszont pont ellenkezőleg, vásárolnak, erre jutottak a Material Indicators elemzői.

„A bálnák eladnak, a mega-bálnák vásárolnak, a még nagyobbak pedig szintén a vételi oldalra lépnek be. Ha meg akarjuk érteni, hogy milyen játékot játszanak, lehet, hogy a likviditást kellene jobban megfigyelnünk.„

Forrás: Material Indicators

A BTC több alkalommal visszafordult már a 44 ezer dolláros szintekről, vélhetően azért, mert a 42 és a 46,5 ezer közötti sávban nincs túl erős ellenállás, így támaszként sem szolgálhat.

Gyors esés és nagy volatilitás jöhet

Az adatok alapján azt is valószínűsítik az elemzők, hogy a volatilitás nagyobb mértéket ölthet.
A tőzsdékre történő beáramlások mennyisége arra a szintre ért, amely korábban már többször jelentős ármozgásokat idézett elő.
A CryptoQuant csapata is úgy véli, rövid távon gyorsan változhatnak a dolgok.

„Alapesetben ez csak egy ideiglenes eladási hullám lenne, de most kritikus szinteken vagyunk, és fontos lenne, hogy tartson a 40 ezer dolláros támasz. Ha elesik, alatta gyorsan történnek majd az események.”

Forrás: CryptoQuant

Az elemzők szerint, ha a 40 ezernél húzódó támasz nem tart ki, az árfolyam következő megállója a 36 ezer dollár lehet.

Olvastad már? 5 dolog, amire a héten figyelni kell a Bitcoinnal kapcsolatban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!