Brian Brooks otthagyta a Binance US vezetői posztját

-

A Binance US vezérigazgatója, Brian Brooks lemondott, miután meghiúsultak azok a tárgyalások, amelyek befektetéseket és infrastruktúrális fejlesztéseket hoztak volna az amerikai működésbe.
Brian Brooks a kriptoipar egyik legjelentősebb alakja, így a hónap elején történt hirtelen távozása a Binance amerikai működésének vezetőjeként – ezt a posztot mindössze három hónapig töltötte be – találgatások hullámát indította el a történtekkel kapcsolatban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most a kép egyre tisztábbá válik, mivel a New York Timesban csütörtökön közzétett vizsgálatok szerint a Binance alapítója, Changpeng Zhao leváltotta őt a szabályozási viták és az amerikai leányvállalat anyavállalathoz fűződő kapcsolatai miatt kialakult konfliktus közepette.
Brooks a Coinbase vezető ügyvédjeként, majd kripto-barát politikájával vált ismertté a Számvevőszék, a Pénzügyminisztériumon belüli független hivatal vezetőjeként.
Május elején csatlakozott a Binance-hez azzal a várakozással, hogy a washingtoni tapasztalata segít majd legitimitást kölcsönözni a vállalat amerikai működésének, mivel a vállalat igyekszik kiterjeszteni jelenlétét az országban.
A jelentések szerint Brooks egy többirányú stratégiát igyekezett megvalósítani, amely a Binance és a Binance US közötti távolságtartásról szólt – részben azzal, hogy független igazgatósági tagokat nevezett ki a Binance US-be, és 100 millió dollárnyi tőkét gyűjtött, hogy segítse az amerikai egység önálló működését.
A terv kulcsfontosságú része volt állítólag az is, hogy a Binance technológiáját az Egyesült Államokban található szerverekre helyezzék át, de ez augusztusban meghiúsult:
„Az áthelyezés volt a kirakós utolsó darabja, amelyről Brooks azt hitte, hogy a Binance szabályozási problémáit végre megoldja. De augusztus első napjaiban, amikor Brooks véglegesítette az áthelyezés terveit, CZ hirtelen lehúzta a rolót: ….. A stratégiáját elvetette, Brooks nem látott utat a vállalat szabályozási problémáinak megoldására, és ezért nem tudott tovább ott dolgozni.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Így hát augusztus 6-án bejelentette lemondását – számol be a sajtó egy meg nem nevezett forrás alapján.
A The New York Times azt állította, hogy Brooks és egy másik, a Binance által felvett korábbi szabályozó azt követően mondott le, hogy a GreatPoint Ventures – amely a javasolt forrásbevonási terv egyik alappillére lett volna – a Binance szabályozási problémái miatt megijedt és kiszállt.
A Times hozzáteszi, hogy a GreatPoint vonakodása részben azért történt, mert a CZ állítólag a Binance US 90%-át birtokolja.
A CZ szerint ez „rossz narratíva”, de nem magyarázta meg, hogy miért. Brooks nem kommentálta a jelentések pontosságát, míg a Binance US szóvivője nem kívánt nyilatkozni.
A jelentések aláhúzzák a folyamatos kétségeket azzal kapcsolatban, hogy a Binance US valóban független vállalat-e – ahogyan azt régóta állítják -, vagy pedig Zhao végig kézben tartotta a szálakat.
A Brooks távozásával kapcsolatos viták a Binance-nak az amerikai szabályozó hatóságok – köztük az Igazságügyi Minisztérium, az IRS és az Commodity Futures Trading Commission – által indított vizsgálatokkal kell szembenéznie.
Eközben az amerikai törvényhozók folyamatosan vizsgálják az olyan cégek tevékenységét, mint a TikTok, amelyek Kínához kötődnek – vagyis biztosra vehető, hogy a Binance-ra, a világ legnagyobb kriptovállalatára nehezedő nyomás nem fog csökkenni.
Az epizód kérdéseket vet fel Brooks jövőjével kapcsolatban is a kriptoiparban. A Binance US-től való lemondása jó szolgálatot tehet neki, ha mások úgy tekintenek rá, mint a tisztesség és a törvények megkerülésének elutasítására – különösen, mivel a megfelelés az amerikai kriptovállalatok egyik jelszavává vált.

De a Binance US-nél töltött rövid és viharos időszaka megerősítheti a Brooksról alkotott képet, hogy megosztó személyiség, aki hajlamos a frakciók létrehozására.
Az, hogy Brooks májusban átvette a Binance US vezetői posztját, az előző vezérigazgató, egy Catherine Coley nevű népszerű fiatal női vezető hirtelen leváltását eredményezte.

Olvastad már? BRÉKING: 80 millió dollár értékben törték fel a Liquid tőzsdét

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!