Egy orosz Bitcoin-kritikus szerint a digitális rubel „a pénz legmagasabb formája”

-

A digitális rubel 2023-ra vagy 2024-re a nemzeti elszámolások szerves részévé válik – jósolta Anatolij Akszakov, orosz szövetségi gyűlési képviselő.

Akszakov, az orosz pénzügyi piacokkal foglalkozó bizottság elnöke úgy véli, hogy az ország még el sem indított digitális pénzneme a „legmagasabb pénzforma”.

Az RT állami csatornának adott hétfői interjújában Akszakov optimistán vélekedett Oroszország közelgő jegybanki digitális pénznemével (CBDC) kapcsolatban, és azt jósolta, hogy a digitális rubel két-három év múlva a nemzeti elszámolások szerves részévé válik.
Akszakov elmondta, hogy az orosz jegybank várhatóan 2021 végére elkészíti a digitális rubel prototípusát, és a közeljövőben fejlesztési ütemtervet kíván kiadni.

„A digitális rubel a pénz legmagasabb formája jelenleg” – jelentette ki, kifejtve, hogy valójában „ugyanaz a rubel lesz, csak digitális formában”.

A kriptovaluták kritikusaként Akszakov hangsúlyozta, hogy a digitális rubel minimális kockázatot jelent a kriptovalutákhoz képest, mivel a központi bank adná ki.
Akszakov azt is elmondta, hogy Oroszország a közeljövőben fokozatosan eltávolodik az amerikai dollártól elszámolásaiban.
Megjegyezte, hogy számos olyan ország, mint Kína, India és Oroszország intézkedéseket tett a világgazdaságban való jelenlétének bővítésére, azonban egyelőre még túl korai lenne a dollár teljes kivonása – mondta Akszakov.
Az orosz jegybank 2020 végén hivatalosan is bejelentette CBDC-terveit, és tavaly októberben konzultációs dokumentumot is kiadott a digitális rubel alakulásáról.

Annak ellenére, hogy az Orosz Bankok Szövetsége januárban figyelmeztetett a digitálisrubel-modellek biztonsági kockázataira, Alekszej Zabotkin jegybankelnök-helyettes elmondta, hogy a bank célja 2022 elején megkezdeni a CBDC kísérleti tevékenységét.

Olvastad már? Míg a Revolut visszalép, a PayPal kriptóval való fizetéseket tesz elérhetővé

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Litecoin (LTC) technikai elemzés 04.28.

Prémium Litecoin (LTC) A Litecoin (LTC) befektetői számára kényelmes hetet jelentett a coin árfolyamának emelkedése. A heti rally lehetővé tette az LTC számára, hogy elérjen egy kritikus szintet,...

Az Nvidia részvények 15%-kal emelkedtek 5 nap alatt

Az Nvidia árfolyamának jelentős emelkedése után rögtön megkezdődött a spekuláció, hogy az AI-vonatkozású tokenek lesznek a következők, amelyek erősödést produkálnak. Az Nvidia - az egyik legnagyobb...

20%-os esés jöhet a bitcoin árában

A bitcoin eddigi útja hullámvasúthoz hasonlított, tele izgalommal és fordulatokkal, de Phil Bonello, a Grayscale volt igazgatója nemrégiben aggasztó utalásokat tett egy lehetséges összeomlásra, az...

Lehet, hogy a Raboo jobb kripto a Litecoinhoz és a Filecoinhoz viszonyítva?

Vendégbejegyzés A kriptopiac már évek óta a fékezhetetlen innovációk táptalaja, de egyik sem volt olyan magával ragadó, mint a Raboo (RABT). Míg a Litecoin árfolyama csökken,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!