Leállítja tevékenységét az OKEx kriptotőzsde Koreában

-

Az OKEx kriptotőzsde dél-koreai részlege tevékenysége leállítása mellett döntött, ahelyett, hogy megkísérelne eligazodni a csütörtökön életbe lépő szabályozási akadályok között.

A CoinDesk Korea keddi jelentése szerint a kriptováltó április 7-ét jelölte meg az utolsó napnak, ameddig felhasználói kiutalhatják digitális eszközeiket és kinullázhatják fiat egyenlegüket.

A tőzsde egy szóvivője a CoinDesk Koreának elmondta, hogy a helyi valutapiacon való eligazodás jóval nehezebbé vált a kriptopénzeket illető új pénzmosásellenes szabályozások bevezetése miatt.

„Sok más tényezővel együtt a koreai tevékenységünkből származó profit annyira nem volt jelentős, ezért úgy döntöttünk, hogy csökkentjük a veszteségeinket” – mondta a szóvivő.

Az átdolgozott Pénzügyi Tranzakciók Jelentésének Törvénye alapján a virtuáliseszköz-szolgáltatóknak (VASP) megfelelőségi ellenőrzéseken kell átesniük, és ellenőrizniük kell az ügyfelek kilétét – ezt pedig a jelentés szerint képtelenek lennének teljesíteni ebben az esetben.
A jogszabály azt is előírja, hogy a szolgáltatóknak minden gyanús tranzakciót jelenteniük kell Korea Pénzügyi Hírszerző Egységének, és szintén jelentési kötelezettségük van a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága (FCS) felé.
Az új szabályozás hat hónapos türelmi időszakot ad az érintett vállalkozások számára, hogy felkészüljenek a változásokra.

„Egészen mostanáig szolgáltatásunk legnagyobb részét fiat belépőpontokkal oldottuk meg, egy bankkal való partnerségre lépés azonban (a valós nevű fiókok miatt) reálisan nem lehetséges a számunkra” – mondta a szóvivő.

2020 novemberében az FSC olyan jogi módosításokat eszközölt ki a törvényekben amely kötelezővé tette az országban működő VASP-ok számára, hogy minden ügyfelük nevét bejelentsék.

A lépés szinte ugyanakkor történt, amikor a globális pénzmosásellenes szerv, a Pénzügyi Akciócsoport arra kérte több mint 200 tagállamát, hogy segítsenek nekik a pénzmosás megelőzésében.
Az OKEx Korea korábban március 18-án számolt be arról, hogy március 25-én valószínűleg megszünteti tevékenységét a helyi valutapiacon, vagyis amikor a szóban forgó szabály érvénybe lép.

Olvastad már? Satoshi véleménye a bányászat energiaigényéről

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!