Mark Mobius: a bitcoin olyan, mintha kaszinóznék

-

Sok nagy név állt be a bitcoin mögé az elmúlt hónapokban a befektetői közösségből, de nem sikerült mindenkit meggyőzni.
A prominens befektető, Mark Mobius, a Mobius Capital alapítója egy új, a Financial News-nak adott interjújában a kaszinókhoz hasonlította a bitcoint.

A mostani BTC-rali pedig olyan, „mintha valaki kaszinózna, pletykákra, és spekulációkra alapozva”. Elmondása alapján nincs megbízható módja, hogy előre jelezhessük az árfolyamok alakulását.

„Megpróbálni megjósolni, hogy merre megy az ár, eleve vesztes ügy.”

Mobius kommentárja egybeesett a mindenkori rekordár megközelítésére tett próbálkozással, amely hatalmas visszahúzódásban végződött. Mobius viszont nem először vélekedik így.
A MicroStrategy ügyvezetője, Michael Saylor, a milliárdos befektető Stanley Druckenmiller, vagy a Twitter vezetője, Jack Dorsey következetesen dicsérik a bitcoint, Mobius viszont már többször becsmérelte.
2019-ben úgy fogalmazott, a blokkláncok iparága darabokra fog hullani. Az egyetlen értelmes részeredmény, amelyet ő is elismert, és amelyben látta a fantáziát, azok az arany-fedezetű stablecoinok.

„Ha lenne egy stablecoin, amely ténylegesen arannyal van fedezve, márpedig a mai modern technikai feltételeknek köszönhetően mellett ez egy értelmes, érdemes összekapcsolás lenne, az nagy dolognak számítana.”

A szkepticizmus régebbről ered, 2017-ben már azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy „a bitcoin a tulipánmániát idézi, és már-már vallási alapjai vannak”, ráadásul szerinte még csak nem is igazi pénz.

„Ha már mindenképpen hasonlítani kell valamihez, akkor elmondhatjuk, hogy egyáltalán nem pénz. Legfeljebb csereeszköz lehet.”

A mostani zuhanást követően a kriptoközösség tagjai vélhetően újabb bikás emelkedést várnak, mégis, láthatóan meg tudja osztani a véleményeket a BTC még így is.

Olvastad már? Mark Yusko: a negatív szalagcímek a spekulánsokra hatnak, nem a hodlerekre

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

4 érme, amit ne hagyj ki 2024 májusában

Vendégbejegyzés A kriptovaluták sebesen fejlődő világában az altcoinok a digitális valuta-ökoszisztéma kiemelkedő szereplőinek számítanak. A kripto portfóliójukat diverzifikálni kívánó befektetők igen gyakran fordulnak az altcoinokhoz, hiszen...

A Morgan Stanley megemeli a Bitcoin ETF-ek tétjét

A Morgan Stanley nemzetközi befektetési bank több alapnak is lehetővé akarja tenni, hogy felfedezzék a Bitcoin ETF-eket. A Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank benyújtotta az...

Miért szabott ki Oroszország tilalmat a kriptovalutákra?

2024. szeptember 1-jétől Oroszország szigorú korlátozásokat vezet be a kriptovaluták forgalomba hozatalára. A korlátozás azonban kizárja a joghatósága alatt kibocsátott eszközöket. Anatolij Akszakov lépésének célja, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.29.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) árfolyama az elmúlt napban esett, ami további eséstől való félelmet keltett. Ugyanakkor volt esély a trendfordulóra. Ha ez bekövetkezik, akkor a befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!