Idén meglehet az egy billió dolláros tranzakciós érték a bitcoinnak

-

2020-ban 712 milliárd dollárnyi tranzakciót végzett el a BTC, eközben pedig a stablecoinok is az eddigi legjobb évüket élik.

A publikus blokkláncok, azaz tulajdonképpen az, amit kriptopiacként emlegetünk, az adatok alapján összességében egy 1,3 billió dollár forgalmú iparággá vált.
A Messari arra jutott, hogy a bitcoin 712 milliárdja mellé az ether is jön fel, és mostanra a 147 milliárdnyi átutalásnál tart.

A blokklánc bizonyított, mint fizetési megoldás

Az Ethereum hálózat, amelyen a legtöbb stablecoin is megtalálható, köztük a kapitalizációs sorrendet vezető USDT-vel, 423 milliárddal járult hozzá az összes forgalomhoz.
A stablecoinok forgalmának a növekedése is lenyűgöző, 2018-ban 146 milliárd, tavaly pedig 337 milliárd ment át rajtuk, idén pedig még csak a hetedik hónapban járunk, de már túl is lépte ezt az értéket a tranzakcióik összege.
A Messari értelmezése szerint ez az összesítés elég egyértelműen megcáfolja a nézetet, amely szerint a bitcoin és a kriptopénzek nem alkalmasak fizetésre, nem tudják leváltani a jelenlegi megoldásokat.

„Sokan úgy vélik, a blokklánc elbukott ezen a téren. A legelterjedtebb érv, hogy nem tudod bitcoinnal megvenni a kávédat, szóval akkor nem használható pénzként. Ehhez szokták hozzátenni, hogy a BTC és az ETH hatalmas volatilitással rendelkezik, amely miatt megint csak nem használhatók fizetési megoldásként. Mindkét előfeltevésben van igazság. Viszont 1,3 billió dollárnyi tranzakció bizonyítja, hogy a következtetés viszont hibás.”

Forrás: Messari

A kutatásban részt vevő Ryan Watkins ráadásul arra is rávilágít, hogy alapvetően ott hibázik az összehasonlítás, hogy a blokkláncot a fiat rendszer olyan tagjához hasonlítja, mint amilyen például a Visa.
Egészen máshogy festene a kép, ha a pénzrendszeren belül a hasonlóan működő projekteket tenné a kriptó mellé, mint amilyen akár a Fedwire:

„Ezeknek a rendszereknek az a célja, hogy minden körülmények között megvalósíthatók legyenek a tranzakciók. Ne lehessen blokkolni, visszafordítani, vagy megakadályozni a fogadó felet, hogy hozzájusson az összeghez. Emellett legyen azonnal végrehajtva, késedelem nélkül.”

Elszakadás a fiat pénzektől

A kriptopénzek hétköznapi felhasználása még határozottan az elterjedés korai fázisában van. Léteznek már lehetőségek, amelyekkel híd verhető a kriptó és a fiat közé, például bitcoinnal feltölthető bankkártyák.
Ezek viszont sok más hasonlóval együtt továbbra is a fiat pénzrendszeren alapulnak, annak a centralizált infrastruktúráját használják.
A német Wirecard problémái miatt, ahogy nemrégiben láthattuk, az európai kártyatulajdonosaik nem tudták használni egy ideig a pénzüket.
A ténylegesen decentralizált kriptopénzek, mint amilyen a bitcoin is, pont ennek a kivédésére lettek létrehozva. Nincs mód arra, hogy bármely külső fél beavatkozhasson a hálózat működésébe, és irányíthassa azt.

Olvastad már? A tether lassan meghaladja a bitcoin napi átlag tranzakciós értékét

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!