5 erős érv a Bitcoin pozitív kilátásai mellett

-

A kriptopénzek piaca kilenc nagyszerű hetet tudhat maga mögött. A március 12-ei hatalmas dump óta – amikor a bitcoin árfolyama a koronavírus okozta pánik miatt 3700 dollárra csökkent – csaknem 170%-os növekedést könyvelhet el a vezető kriptopénz, ráadásul ezzel a pandémia előtti árak is visszaálltak.

A halving után az infláció a felére csökkent azokban az időkben, amikor a Fed futószalagon nyomtatja az amerikai dollárt, és naponta több milliárd dollárral stimulálja (értékteleníti el?) a gazdaságot – ez talán az egyik legerősebb bullish jel, amit el tudunk képzelni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Hosszú távú, csökkenő trenddel harcolunk

A bitcoint jelenleg 9500 dollár körül kereskedik, és olyan hosszú távú, csökkenő trendvonal alatt ragadt, amely az elmúlt három év alatt minduntalan megakadályozta a növekedésben.

Ezzel az ellenállással már három hete küzd, az elvárások szerint pedig egy hónapon belül áttörheti.

De vajon sikerülhet-e a bitcoinnak a világszerte tomboló gazdasági válság és növekvő politikai súrlódások közepette túllépni ezeken a csökkenéseken, és egy új növekedési ciklusba belépni?

Erre a kérdésre nem lehet teljes bizonyossággal válaszolni, még ha sokan ezt hangoztatják is.

Több milliárd dollár áramlik a kriptopénzekbe

A Wall Street egyre több és több milliárdosa, intézménye és fedezeti alapja fogott már hozzá kriptopénzvásárláshoz. Számuk természetesen folyamatosan növekszik.

Egy nem régi felmérés szerint a kriptopénzalapú fedezeti alapok tőkéje is nagyon gyorsan nő. Újabb 1 milliárd dollárról szólnak a jelentések. Nagyon úgy tűnik, hogy a kriptofedezeti alapok ágazata „jelentősen meggyarapodik”, ezzel együtt pedig a BTC ára is.

Mike Novogratz, a Galaxy Digital vezetője kijelentette, hogy szerinte a bitcoin az idén akár a 20 000 dollárt is elérheti.

Krízis alatt rekordnövekedés az altcoinok piacán

A kriptopénzszektorba áramló pénzek mennyiségéről tanúskodik a stabilkoinok növekvő kapitalizációjának a ténye is. Nem volt olyan régen, amikor az összes forgalomban lévő tether száma négymilliárd volt.

Most kilencmilliárdról beszélhetünk, ez a szám pedig olyan gyorsan növekszik, hogy még kalkulálni is nehéz, a CoinMarketCap éppen ezért folyamatosan elavult adatokat közöl róla.

Jelenleg a tether a harmadik legnagyobb kriptopénz kapitalizációja alapján, ezzel pedig még a korábban második XRP-t is leráncigálta a dobogóról.

A stabilkoinok növekvő összpiaci értéke egy erős bullish jel a kriptopénzek számára. Ha a történelmi adatokat vizsgáljuk, eddig – megkésve ugyan, de – mindig korrelált a teljes piac kapitalizációjával.

A Bitcoin hashrátája a feleződés után csökken

Sok bányász számára a feleződés után már egyáltalán nem éri meg bitcoint bányászni, éppen ezért tömegesen hagynak fel tevékenységeikkel. Néhány nap leforgása alatt mindez a hálózaton is meglátszott.

A blockchain.com becslései szerint 136,1 exahash/másodpercről 90 exahash/másodpercre csökkentünk.

Összehasonlításképp: A BTC történelmi hashrátája idén márciusban érte el rekordját, amikor az arány 136,3 exahash/másodperc volt.

Erre a forgatókönyvre egyébként fel voltunk készülve. Sok bányász számára a bitcoinbányászat veszteségessé vált, mivel az elektromos energiáért többet fizetnek, mint amennyi jutalmat kapnak.

Újonnan minden kibányászott blokk által 6,25 új bitcoin kerül a zsebükbe (meg persze a tranzakciós díjak).

2020-ban lekörözte a részvénypiacokat

Hogy a bitcoin felébredhessen és megtarthassa jó hírnevét az intézményi befektetők között, hosszú távon is jövedelmezőbbnek kell lennie, mint a részvények.

Ez a válság ideje alatt eddig sikerült is neki. Gyorsabban nőtt az év elején, és szintén gyorsabban állt fel a koronavírus okozta esések után is.

Ehhez ráadásul nem volt szüksége folyamatos pénzinjekciókra a kormányok és jegybankok részéről, ahogy az az amerikai és európai indexek esetében történt.

A gazdaság ezen „kisegítése” csak a problémák szőnyeg alá söprését jelentik – ismét, újra és újra.

A részvények az elmúlt évtizedben egészségtelenül növekedtek, a piacokon pedig hatalmas buborékok keletkeztek – a COVID-19 csak ezeket pukkasztgatta ki tüskécskéivel.

A Fed a lyukakat dollármilliárdokkal szeretné betömni, ez azonban sokak szerint nem fog működni. A részvénypiacok aktuális állapota abszolút ellentmond a világban jelenlévő szituációknak.

Olvastad már? Az amerikai gazdaság a pokolba mehet Trump kijelentése után

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

A legjobb 5 trendi kripto, amelyet azonnal meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A kriptopénzek iránti megugró érdeklődés dinamikus befektetési környezetet eredményezett. A 2024-es bikafutás folyamatban van, a piaci mozgásokból tőkét kovácsolni kívánó befektetők számára létfontosságú lehet annak...

A Grayscale kifogyott az eladó bitcoinból, fellélegezhet a piac?

A Grayscale Investments GBTC alapja az első pozitív beáramlási napját könyvelte el, miután a Bitcoin ETF-ek bevezetése óta több mint 17,5 milliárd dollárnyi kriptopénzt dobtak...

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 05.05.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) újabb bikarallyra spekuláltak a befektetők, mivel az árfolyam május 3-án felfelé ívelő lendületet vett. A növekedés azonban visszaesett, mivel a kriptók királyának...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!