Paolo Ardoino: „Azt szeretnénk, hogy a Tether legyen a DeFi-szféra vezető stabilkoinja”

-

Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatója a CryptoCompare által szervezett Digital Asset csúcstalálkozón elmondta, hogy a Tether lehet a decentralizált pénzügyi szféra vezető stabilkoinja.
Ardoino a stabilkoinok történelméről tartott előadást, melyben felfedte, hogy a decentralizált pénzügyi (DeFi) felületek érdeklődést mutatnak a vezető stabilkoin, az USDT token iránt és a cég hamarosan több együttműködést jelenthet be a jelenleg is futó DeFi-platformokkal.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!


A Tether egy sajtóközleményben máris bejelentett egy ilyen együttműködést a nyílt forráskódú, vagyonkezelés mentes Aave protokollal.
Az együttműködés keretében a cég „szélesebb körben elérhetővé teszi a tethert mint pénzügyi eszközt a fejlődésben lévő decentralizált pénzügypiacok számára.”
Az Aave adatai alapján a stabilkoin havonta akár 12,25%-os hozamot hozhat, míg a MakerDAO DAI és a Circle USDC stabilkoinja csak 8 és 5,7%-ot.

A dokumentum szerint az USDT kulcsfontosságú szerepet kaphat az úgynevezett azonnali kölcsönök területén. Ezek olyan kölcsönök, melyet fedezet nélkül lehet kivenni és a kivételi tranzakcióval visszafizetésre is kerülnek.
Ezeket az azonnali kölcsönöket általában egyéb DeFi-protokollok megtámadására alkalmazzák, de az elemzések szerint a láncon belüli pénzzé tehetőség javítására, és a nyílt pozíciók közötti mozgásra is alkalmasak.
Egy nemrég történt eset során egy stabilkoin fizetésképtelensége miatt támadás vált lehetővé.
Paolo Ardoino a Tether befolyását is megemlítette:

Új lehetőségeket kínál az USDT-tulajdonosok számára, hogy passzív jövedelemhez jussanak az olyan nyílt kölcsönplatformokon keresztül, mint az Aave. Az USDT felhasználása ilyen innovatív DeFi-projektekben bizonyítja, hogy milyen fontos szerepet tölt be a digitális valuták ökoszisztémájában.

Az USDT-jelenlét egyre növekszik ezen a területen. 2019 februárjában még csak 2 milliárd volt a piaci összértéke, de ez mára 4,9 milliárd dollárra nőtt.
A tether már nemcsak az Ethereum blokkláncán elérhető, hanem az Omni protocol, a TRON, az Algorgrand, a Liquid Network és az EOS hálózatain is.
A Tether saját maga is elindított idén egy kriptovalutát, az arany által biztosított Tether Goldot (XAUT).
Márciusban a XAUT átvette az arany által biztosított kriptovaluták piacvezető szerepét.

Olvastad már? A koronavírus miatt bezárhat a Wall Street, a bitcoin továbbra is kitart

Forrás: cryptoglobe.com
Kiemelt kép
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!