A koronavírus miatt bezárhat a Wall Street, a bitcoin továbbra is kitart

-

A koronavírus New York városát is elérte, így a bankok szabadságra küldik dolgozóikat. A Wall Street jelentős kiesést tapasztalhat az elkövetkezendő hónapok során, de a bitcoin kereskedelme szüntelenül folytatódhat.

A Wall Street-i és londoni bankok kiürülnek

Az olaj árfolyamának összeomlása miatt a napokban akkorát zuhantak a részvénypiacok, hogy egy ideig beszüntették a kereskedést.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A világ legnagyobb bankjai jelenleg azon gondolkodnak, hogy átszervezzék vagy korlátozzák munkaerőjüket, hogy felvegyék a harcot a vírus terjedésével. Egyéb bankok azt tervezik, hogy áthelyezik magukat.
A CNN megírta, hogy a JPMorgan máris külön irodákba osztotta kereskedési és eladási csapatát és a Bank of America is hasonló módon cselekedett fix jövedelmű és értékapapírokkal foglalkozó csapatukkal.
A Goldman Sachs kereskedői átmenetileg távmunkában dolgoznak.
A Wall Street mellett a londoni bankok is küzdenek a vírus körüli pánikkal. A napokban az Egyesült Királyság kormánya bejelentette a vírus ötödik áldozatát az országban. A Deutsche Bank és az HSBC is hazaküldte személyzetét, hogy otthonról dolgozzanak.
Ahogy egyre nő az új esetek száma Londonban és New Yorkban, úgy egyre nehezebbé válik a kereskedelmi felületek fenntartása, ahol a kereskedők és alkalmazottak részvényeket, valutákat, kötvényeket adnak és vesznek.

A bitcoin- és kriptokereskedők megnyugodhatnak

A legnagyobb kriptotőzsdék ugyan rendelkeznek valamilyen székhellyel, de a kereskedés online zajlik.
A kriptoközösség így megnyugodhat, hogy a koronavírus terjedése logisztikai szempontból nem lesz kihatással a piacokra.
Még a legnagyobb kriptotőzsdéknél is csupán ezer alkalmazott van. Például a Coinbase LinkedIn-oldala szerint alig több mint 1000 alkalmazott dolgozik a cégnél.
Összehasonlításképpen, a JPMorgannél 200 000 alkalmazott dolgozik, ebből több tízezer New Yorkban.
A bankok és pénzügyi intézmények is arra kényszerülnek, hogy tevékenységeik nagy részét online felületekre állítsák át.
Az értékpapírpiacokkal foglalkozó Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA) a CNN Businessnek elmondta, hogy évente ellenőrzik az ipar képességét arra, hogy vészhelyzetek esetén készen állnak-e alternatív kommunikációs csatornákat nyújtani.

Olvastad már? A befektetők a menedékek felé fordulnak, a bitcoin alulszerepelt

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!