5 személyt vettek őrizetbe a Bitconnect Ponzi-séma promotálása miatt

-

Az SEC szerint az öt magánszemély „egy globális, nem regisztrált digitális eszköz értékpapír-kibocsátását népszerűsítette”.

Három év és néhány felejthetetlen mém után az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet bejelentette, hogy 5 személyt helyeznek helyeznek vád alá a Bitconnect Ponzi-rendszer népszerűsítése miatt.

„Az SEC panaszában azt állítja, hogy ezek a promóterek anélkül kínálták és értékesítették az értékpapírokat, hogy az értékpapír-ajánlatot regisztrálták volna a Felügyeletnél, illetve hogy bróker-kereskedőként regisztrálták volna magukat a Felügyeletnél, ahogyan azt a szövetségi értékpapírtörvények előírják” – áll a közleményben.

A szószólók, köztük Trevon Brown, Craig Grant, Ryan Maasen és Michael Noble állítólag „a BitConnect kölcsönzési programjába való befektetés előnyeit reklámozták a leendő befektetőknek, többek között „ajánló jellegű” videók készítésével és azok közzétételével a YouTube-on, néha naponta többször is”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A promóciós erőfeszítéseikért cserébe az influencerek és más képviselők jutalékalapon kaptak fizetést.
A közlemény Joshua Jeppesent is megnevezte, mint „összekötőt a BitConnect és a promóterek között”.
Nem sokkal a közlemény megjelenése után Trevon Brown (ismertebb nevén Trevon James) egy tweetet tett közzé, amelyben nem tagadta a vádakat, és azt mondta, hogy a közösség „összefog” körülötte.

„Arra fogunk törekedni, hogy felelősségre vonjuk azokat, akik illegálisan hasznot húznak abból, hogy kihasználják a közvélemény digitális eszközök iránti érdeklődését” – mondta a közleményben Lara Shalov Mehraban, az SEC New York-i regionális irodájának helyettes igazgatója.

A 2018-ban összeomlott vállalatot több elemző és megfigyelő, köztük az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin is Ponzi-rendszer üzemeltetésével vádolta.

Tavaly egy ausztrál férfit vád alá helyeztek a cég csalásával kapcsolatban. A projektet sokan ismerhetik Carlos Matos befektető mára legendássá vált előadása miatt:

Több kriptoügyvéd a Twitteren találgatott az ügy hosszú távú következményeiről.
Gabriel Shapiro megjegyezte, hogy bár az SEC egy ismert csalást vesz célba a Bitconnect esetében, ez végül „mintául szolgálhat” a többi hamis DAO elleni fellépéshez is.
Forrás: Cointelegraph
Kiemelt kép: businesstelegraph.co.uk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!