Nincs több kamat az új betétek után az amerikaiaknak a Nexónál

-

Miután az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) megvádolta a Blockfi kriptohitelezési platformot, hogy nem regisztrálta lakossági kriptohitelezési termékét, 100 millió dollárra bírságolta a céget.
A Nexo kriptohitelező bejelentette, hogy többé nem engedi meg az amerikai állampolgároknak, hogy kamatot kapjanak a megtakarítási pénztárca újonnan feltöltött egyenlege után.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai Nexo-ügyfelek azonban továbbra is kamatot kapnak a bejelentés előtt meglévő megtakarítási tárcaegyenlegük után.

A Nexo komoly híreket közölt az amerikai ügyfelek számára

Múlt héten az SEC lecsapott a Blockfi kriptohitelezési platformra, és a vállalatot 100 millió dollárra büntették.
A hír azt követően érkezett, hogy számtalan állam – például New Jersey, Kentucky, Texas, Alabama és Vermont – szabályozóhatóságai figyelmeztették a Blockfi-t a cég kamatozó számláival kapcsolatban.
Néhány állam felszólítást adott ki, és a vállalatnak egy bizonyos időpontig fel kellett hagynia a Blockfi kamatszámlák (BIA) kínálásával.

Miután az amerikai értékpapír-felügyelet büntetést szabott ki a pénzügyi szolgáltatóra, a Nexo kriptokölcsönplatform bejelentette: „nagy megtakarítási hírei vannak az amerikai ügyfelek számára”.
Az r/nexo subreddit Reddit-moderátora, Nexo Josh szerint az amerikai Nexo-ügyfelek néhány új változást fognak látni a Nexo kamatozó megtakarítási programjával kapcsolatban.
Nexo Josh kifejtette, hogy a vállalat „önkéntes alapon változtatásokat hajtott végre” az Egyesült Államokban a kamatozó termékén, hogy „megfeleljen az újonnan bejelentett iránymutatásnak”.
A Nexo képviselője megjegyezte, hogy a nem amerikai ügyfelekre „nem vonatkozik az SEC iránymutatása, és nem érinti őket”.
A meglévő amerikai ügyfelek továbbra is kamatot fognak keresni az általuk tartott egyenlegek után, az újonnan hozzáadott kriptopénzek azonban már nem fognak kamatozni.

„A [Nexo] megtakarítási pénztárcájára a mai naptól kezdve újonnan feltöltött összegek nem kamatoznak a kamatozó termék átalakításáig” – áll a Nexo Josh üzenetében.

Továbbá a képviselő hangsúlyozta, hogy „a megtakarítási pénztárcából kivett eszközök, még ha később vissza is kerülnek, új feltöltésnek minősülnek, és nem kamatoznak”.

A kriptohitelező reméli, hogy sikerül elindítania az Earn Interest Product 2.0-t

Ami az új amerikai Nexo-ügyfeleket illeti, a kereseti kamat termék a jelenlegi formájában megszűnik.
A Nexo a termék átalakítását tervezi, és a terméket earn interest product 2.0 verziójaként fogja bevezetni.

„Csapatunk és jogi tanácsadóink éjjel-nappal azon dolgoznak, hogy olyan megoldásokat dolgozzanak ki amerikai ügyfeleink számára, amelyek a lehető legszélesebb körben elérhetővé teszik a earn interest product 2.0-t, és megfelelnek az új szabályozási realitásoknak” – zárta Josh Nexo.

Eközben nem a Blockfi volt az egyetlen kriptocég, amely az amerikai értékpapír-szabályozók célkeresztjébe került, mivel Kentucky és Alabama a Celsius kriptokölcsönző cégnek is figyelmeztetéseket küldött a kamatozószámlák miatt.

Az SEC jelenlegi véleménye szerint az amerikai szabályozó szerint a kamatot kínáló kriptomegtakarítási termékek „nem olyan biztonságosak, mint a banki vagy hitelszövetkezeti betétek”.

Olvastad már? Mythical Beings nyereményjáték a Kriptoworldön

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!