3600 bitcoin ATM-et állítottak le az előző hónapban

-

2023 márciusa egy kevésbé kellemes rekordot is hozott a kriptoközösségbe, a világon összesen 3627 bitcoin ATM-et, azaz BTM-et állítottak le ebben a hónapban.

A készülékek száma annak ellenére csökken, hogy a bitcoin globális adopciója töretlenül növekszik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A mostani létszámcsökkenéssel a fizikai készpénz és a kriptopénzek közötti váltásra szolgáló BTM-ek száma összesen 34 ezer alá csökkent.

A világ első BTM-ét 2013 októberében indították el, és azóta majdnem egy évtized telt el.

Ez idő alatt az újonnan beüzemelt készülékek száma, dacára a szintén folyamatosan megfigyelhető leállításnak, kikapcsolásnak, összességében folyamatosan növekedett, és egyre több működő gépet tarthattunk nyilván.

Forrás: Coin ATM Radar

A CoinATMRadar adatai alapján viszont most fordulni látszik a trend 2022 szeptemberében kezdett csökkenni a BTM-ek száma, és mostanra a negyedik mínuszos hónapon vagyunk túl.

Forrás: Coin ATM Radar

Az előző hónap pedig rekordot hozott, az eddigi legtöbb, 3627 készüléket most kapcsolták ki.

Az előző negatív rekordot tartó hónap a 2021 január volt, akkor 2048 gép fejezte be a működését, így a mostani visszaesés nemcsak nagy, hanem gyors is.

Április első napja megtörte a lefelé tartó irányt, hiszen egyetlen nap alatt 37 új készülék üzembe állásáról érkeztek hírek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A terület rangsora nem változott, a BTM-ek piacát uraló legnagyobb három cég a General Bytes, a BitAccess, és a Genesis Coin, ők gyártják a legtöbb készüléket.

A General Bytes márciusban támadást szenvedett, és a biztonsági rendszerük hibája miatt több ügyfelük is pénzt vesztett.

A cég ígéretet tett a károk megtérítésére, és arra, hogy a saját tartalékaiból rendezi a veszteségeket.

„Azonnali lépéseket tettünk, hogy megakadályozzuk a rendszereinkhez való további illetéktelen hozzáférést, és fáradhatatlanul azon dolgozunk, hogy az ügyfeleinket minden körülmények között meg tudjuk védeni.”

zeta

Olvastad már? A Bitcoin utat enged a bikás hangulatnak?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az elemző azt mondja, hogy el kell adni a BTC májusban, és távozni kell

A kriptovaluták májusban történő eladásának kumulatív hozama több mint 1000%-kal meghaladta a szeptemberi vagy az év bármely más időszakában történő eladást. Nic Puckrin, a Coin Bureau...

A Bitcoin ára lehet, hogy erre a szintre esik, mielőtt bikafuttatásba kezdene

Ahogy a Bitcoin és a teljes kriptopénz piac továbbra is medvés tendenciát mutat, a Titan of Crypto neves technikai elemzője azt mondta, hogy a BTC...

A kriptopiac zúzása – Mi a legjobb belépési pont a nyári altcoin szezon előtt?

Vendégbejegyzés A kriptopiac legutóbbi visszaesése miatt a befektetők keresik az ideális pillanatot a beszállásra. Sokak szerint a nyár előtti időszak remek lehetőségeket tartogathat, különösen az altcoinok esetében,...

Újabb adag bitcoint vásárolt a MicroStrategy, már hihetetlen mennyiséget birtokolnak

A Nasdaq-tőzsdén jegyzett szoftvercég, a „világ első bitcoin fejlesztőcége" néven is emlegetett Microstrategy nyilvánosságra hozta, hogy a legutóbbi vásárlást követően pontosan mennyi bitcoinnal rendelkezik. "A negyedik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!