3000 dollár fölött az ethereum

-

A második legnagyobb kriptovaluta először érte el a 3.000 dolláros szintet.

A Nomics adatai szerint az ethereum – piaci részesedés szerint a második legnagyobb valuta – árfolyama vasárnap este, történlme során először elérte a 3.000 dollárt, majd tovább emelkedett, és megütötte 3200 dolláros rekordárát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH több mint 1300%-kal nőtt az elmúlt 1 évben, és jelenleg 352 milliárd dolláros piaci tőkével büszkélkedhet.
Az Ethereum e heti emelkedése az Európai Beruházási Bank (EBB) bejelentését követi, miszerint a bank 121 millió dollár értékben adott el digitális kötvényeket az Ethereum hálózatán.
A Goldman Sachs, a Societe Generale és a Banco Santander is szerepet játszott az EBB kötvényeladásában – jelentette a Bloomberg Law. A hírt az Ethereum számtalan pénzügyi felhasználási esetében meglévő jelentős erejeként értelmezték.
Az EBB azért használta az Ethereumot, mert a hálózat lehetővé teszi több helyettesíthető ERC-20 token létrehozását.
A Santander 2019 szeptemberében az Ethereum mainnetet használta saját blokklánckötvényeihez, valószínűleg emiatt döntött az EBB is a hálózat mellett. Mindkettő nagy támogatást jelentett a hálózat számára.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Változnak az ETH-idők

Az Ethereum számos rég várt frissítése lép életbe a következő néhány hónapban.
Július 14-én tervezik az EIP-1559 frissítés integrálását, amely csökkenteni fogja az ETH teljes kínálatát több milliárd coin elégetésével, amelyek egyébként a bányászokhoz kerültek volna.
A kereslet és kínálat törvényeinek megfelelően várható, hogy az EIP-1559 növeli majd az ethereum árát. Sőt, talán a frissítés puszta várakozása is ezt a hatást eredményezi.
Ezután következik a nagyobb átmenet az Ethereum 2.0 felé. Ez a hálózatot átkapcsolja a jelenlegi energiaigényes proof of work rendszerről a proof of stake megoldásra. Ennek az átmenetnek az első lépése az úgynevezett egyesítés, amelyet 2021 végére terveznek.
Az Ethereum 2.0 emellett azt ígéri, hogy csökkenti a tranzakciós költségeket és növeli a hálózat áteresztőképességét is.
Történelmileg a bitcoin árváltozásai vezették a kriptopiacot, amelyet altcoinok, elsősorban az ethereum követett, azonban ez a tendencia változni látszik.

Az idei év elején a bitcoin a piac 70%-át, az ethereum pedig a 12,8%-át tette ki. Jelenleg a bitcoin adja a piac 50%-át, az ethereum pedig 14,65%-ot.
A Binance Coin (BNB) ugyanebben az időszakban négyszeresére – 4%-ra növelte dominanciáját.
A Money Movers szerint, amely a két hálózat napi volumenjét követi, az ethereum majdnem dupláját kezeli a bitcoin méretének.
A két valuta fej fej mellett járt négy hónappal ezelőtt, amikor az ethereum NFT-őrülete épphogy megkezdődött. Továbbá a decentralizált pénzügy (defi), amelynek fő mozgatórugója szintén az ethereum, ma szintén nagyobb, mint valaha.

Olvastad már? 10%-ot emelkedett a Dogecoin árfolyama Elon Musk bejelentése után

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!