Az Unocoin, India egyik vezető kriptovalutaváltója, hivatalosan is bejelentette, hogy kripto-ATM hálózatot létesít. Sathvik Vishwanath vezérigazgató a news.bitcoin.com-nak elmondta, hogy első lépésben három városban 30 ATM-et telepítenek.

„Ezek az eszközök segítik az embereket a készpénz befizetésében, illetve kivételében kriptotárcájukból, mivel erre eddig nem volt lehetőség”, leginkább az ország központi bankja által bevezetett tiltások miatt.

30 ATM három városban

Az Unocoin hivatalosan is bejelentette, hogy kriptovaluta ATM-eket telepít. A múlt héten a váltó már megerősítette a projekt létezését, miután az egyik ilyen gépet, és az arról készült képet megosztotta a közösségi médiában.

Forrás: news.bitcoin.com

Sathvik Vishwanath, a cég vezérigazgatója a news.bitcoin.com-nak azt nyilatkozta:

„Az első ATM Bangaloreban már holnap működni fog. Első lépésként 30 gépet telepítünk, először Bangaloreban, majd következő héten Mumbaiban és Új-Delhiben is.”

A vállalat kifejtette, hogy így az Unocoin, és annak kripto-kripto kereskedési platformja, az Unodax minden felhasználója képes lesz majd be- és kifizetéseket is végezni indiai rúpiában.

„A felhasználóknak persze pár korlátozással meg kell majd barátkozniuk a naponkénti/tranzakciónkénti készpénz jóváírások, illetve befizetések kapcsán. Így felelhetünk meg az ország készpénzkezelési szabályozásainak.” – nyilatkozta a váltó.

A minimum érték egy befizetéskor 1000 INR, azaz 13,57 dollár, illetve az összegnek 500 INR többszörösének kell lennie.

Vishwanath kiemelte, hogy „az Unocoin és az Unodax felületén elérhető összes kriptovaluta váltható az ATM-en keresztül, amely jelenleg 30 különféle érmét támogat”.

A 2013-ban alapított kriptovalutaváltó jelenleg 120 főállású alkalmazottat foglalkoztat. A tőzsde állítása szerint több mint 2 milliárd rúpiának megfelelú értékben bonyolítottak le tranzakciókat, több mint 1,3 millió ügyfél számára.

A központi bank tiltásának megkerülése

India jegybankja, a Reserve Bank of India (RBI) áprilisban kiadott egy hirdetményt, melyben megtiltja az általa ellenőrzött pénzintézeteknek, hogy kriptovalutákkal foglalkozó ügyfeleknek is szolgáltatásokat nyújtsanak.

A tilalom júliusban lépett hatályba, így az összes kriptováltó elvesztette a rúpia ki- és befizetési szolgáltatását. Az Unocoin július 13-án jelentette be a szolgáltatás felfüggesztését. A vállalat ezután új megoldások után nézett, amely segítségével a felhasználók kriptovalutára válthatják pénzüket.

A vezérigazgató tisztázta a helyzetet: „az általunk telepített ATM-ek nem igényelnek semmilyen banki partneri kapcsolatot, ezek önálló, saját gépek, amelyek készpénzt adnak ki és fogadnak el.”

„Az RBI bankokra vonatkozó szabályozása miatt eddig nem volt lehetőség készpénzért kriptót vásárolni, azonban az automatáink igyekeznek feloldani a helyzetet. Ezekkel a gépekkel szinte teljesen betöltöttük ezt a tátongó űrt eltekintve attól, hogy fizikai kapcsolat is szükséges a pénzfelvételhez és pénzbehelyezéshez.

Hogyan fizethetünk és vehetünk ki INR-t az Unocoin ATM segítségével?

Vasárnapi közleményében az Unocoin részletesen leírta, hogyan használhatják felhasználóik az új automatákat.

Ahhoz, hogy INR-t fizessenek be, a felhasználóknak meg kell adniuk azonosítójukat, és az OTP (one-time password – egyszer használatos jelszó) kódjukat, amelyet regisztrált mobilszámukra kaphatnak meg SMS-ben.

Miután megerősítették adataikat, behelyezhetik a befizetni kívánt összeget. Ezután a befizetett pénznek megfelelően frissítik a felhasználó profilját, akár Unocoin, akár Unodax ügyfélről legyen szó.

INR kivételét a felhasználóknak az Unocoin.com-on, vagy az Unocoin moiblalkalmazásában kell kérvényezniük, és megadni a kívánt mennyiséget. Erre kapnak egy 12 számjegyű referenciakódot, ezzel és az OTP-vel az ATM-be belépve átvehető a kivenni kívánt összeg készpénz formájában

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estét!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!