1 napig egy ismeretlen bányász irányította a bitcoin cash token hashrátájának több mint 50%-át.

A bányász 73 blokkot talált október 24-e 10:00 és október 25-e 10:00 között. A Notgrubles névre hallgató Twitter-felhasználó szerint „a bitcoin cash egy biztonsági kockázat”, ezért sehol nem kellene listázni.

A hashráta több mint felének birtoklásával az ismeretlen bányász vagy bányászok nem álltak messze az egész hálózat irányításától, valamint attól, hogy egy Reddit-felhasználó szerint „becstelen dolgokat” csinálhassanak.

A Bitmeister névre hallgató Reddit-felhasználó rendelkezett talán a legérdekesebb állásponttal az eseménnyel kapcsolatban.

Szerinte bitcoinbányászok kísérleteznek a BCH irányításával az egyébként felhasználhatatlan hashrátájukkal.

A bitcoin hashrátájának különös esése

Szeptember végén a bitcoin hálózatának hashrátája rekordméretű, 40%-ot esett. A zuhanásra továbbra sincs magyarázat. Azért is volt különös, mivel a bitcoin hálózatának hashrátája hétről hétre újabb rekordokat döntött a nyár során.

A bitcoin hashrátája pár napja a rekordméretű 102 billió hash/s-ot is megdöntötte.

A magasabb hashráta nagyobb versenyt jelent a bányászok között az új blokkok hitelesítésére. Emellett növeli egy 51%-os támadás erődorrásigényét, így a rendszer is biztonságosabb lesz.

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Cryptoworld News


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂