A tőzsde saját bevallása szerint mintegy 129 millió dollárnyi kriptó már biztonságban van. A napokban történt hekkelés során több, mint 200 millió dollár értékben loptak el kriptopénzeket a KuCoin tőzsde tárcáiból.

Az első becslések még 150 milliós veszteségről szóltak, de azóta tisztult a kép. Sok projekt, amely tokenje érintett a dologban, szinte azonnal reagált, és elejét vette, hogy a felhasználók pénze elvesszen.

Johnny Lyu a sajtónak tett nyilatkozatában úgy fogalmazott, mostanra 129 millió USD értékű kriptót szereztek vissza, illetve helyeztek biztonságba, és az érintett tárcák felett is visszaszerezték a kontrollt.

Az ellopott ERC20 tokenek mögött álló fejlesztőcsapatok hamar reagáltak, és mgtették a lépéseket, amelyekre lehetőségük volt.

Az Ocean Protocol csapata 21 millió tokent zárolt, ez napi árfolyamon körülbelül 7,8 millió USD. Emellett már elkezdték megszervezni a hard forkot, amely érvényteleníteni fogja a token előző szerződését, így az használhatatlan lesz.

33 millió USDT lett zárolva a Tether és a Bitfinex által, ez az Ethereum és az EOS rendszerén van, a KuCoin közleménye szerint pedig még 2 millió az OMNI és a Tron hálózatán szintén zár alá került.

A VIDT tokenek értéke 14,49 milliót tett ki az eltulajdonítás pillanatában, ebből a csapat szintén visszaszerzett 14 milliónyit. A Covesting projekt 560 ezer dollár értékben érvénytelenített tokeneket.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Az Akropolis megállította a szerződéseik működését, és a hekkeléshez használt címeket érvénytelenítette.

A többi érintett kriptopénz csapata egyéb lehetőségekkel is élhet, többek között tokencserével is visszajuttathatják a tulajdonosaikhoz a tokeneket.

A tőzsde ügyvezetője elmondta, hogy jelenleg is együtt dolgoznak az SNTR szerződésének a frissítésén a csapattal, így nagyjából százezer dollárnyi tokent tudnak visszaszerezni. Az Orion Protocol egy swap művelettel 8,8 millió értékben, a Kardiachain pedig 9 millió dollárnyi tokent vált át a tulajdonnosoknak.

A Velo Labs teljes egészében újranyomtatja közel 120 millió tokenjét, amelyek megközelítőleg 70,8 millió dollárt érnek most.

Az Aleph 1,2 millió USD értékben vesztett tokeneket, ezt egy teljesen új okosszerződés kibocsátásával pótolja, így az előző szerződés és annak tokenjei érvénytelenné válnak.

Persze nem lehetett mindennek megálljt parancsolni, a Whale Alert twitter-bot jelentése alapján 2,7 millió dollár értékben már kerültek ismeretlen címre SNX tokenek. A Synthetix Network egyelőre nem kommentálta az esetet, és nem vetettek fel megoldási javaslatot sem.

A helyzet felmérése és a károk javítása még folyamatban van, de a tőzsde biztosította a felhasználókat, hogy minden veszteséget megtérítenek.

A várakozások alapján egy héten belül újra aktiválják a KuCoin minden funkcióját, és újból teljes körűen használhatóvá válik.

Olvastad már? A Neo alapítója szerint a defi körüli hájp még csak most kezdődik

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂