Új rekordot döntött az az NFT-gyűjtemény, amely évekkel előzte meg a korát

-

Deepak Thapliyal, a Chain vezérigazgatója azt tweetelte, hogy tőkeáttételt használt az NFT megvásárlásához, ami megdöntötte a korábbi Punk eladási csúcsot.
A CryptoPunks évekkel megelőzte a modern NFT-őrületet, és ez az O.G.-státusz tette legendává a 2017-es Ethereum profilkép-gyűjteményt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoPunks tucatnyi képét adták el egymillió dollár értékű ETH-ért vagy annál többért, de ma a gyűjtemény megdöntötte a korábbi rekordot egy közel 24 millió dolláros eladással.
Szombaton az 5822-es számú CryptoPunk 8000 ETH-ért kelt el, ami az eladás időpontjában körülbelül 23,7 millió dollár értékű volt.
Deepak Thapliyal, a Chain nevű felhőalapú blokklánc-infrastruktúrával foglalkozó cég vezérigazgatója közvetlenül a CryptoPunks-fejlesztő Larva Labs saját online piacterén vásárolta meg az NFT-t.
A CryptoPunks korábbi legmagasabb eladási ára 11,8 millió dollár volt, amelyet a DraftKings legnagyobb részvényese, Shalom Meckenzie vásárolt a Sotheby’s 2021 júniusában tartott árverésén.
Eközben a Larva Labs piacterén keresztül a legnagyobb on-chain eladás decemberben történt, amikor a 4156-os azonosító alatt futó avatár 10,26 millió dollár értékű ETH-ért kelt el.


Thapliyal tweetje szerint a Compound Finance defi-protokollon keresztül tőkeáttételt használt a CryptoPunk kifizetéséhez, és azt mondta a Compound alapítójának, Robert Leshnernek:

„A Compound Finance-nak köszönhetően még mindig [tarthatok] ETH-t, miközben ezt megveszem. Alapvetően long’d ETH – punk-in.”

Az új Punkja a legritkább avatártípussal rendelkezik: alien. A teljes 10.000 avatárból mindössze kilenc CryptoPunks ilyen típusú.
Ez a bizonyos Punk utoljára 2017 júliusában kelt el 8 ETH-ért, azaz akkor valamivel több mint 1600 dollárért.
A szombati eladás az eddigi negyedik legmagasabb eladás egyetlen NFT esetében. Beeple „Everydays: The First 5.000 Days” tartja az egyetlen NFT eladási rekordját 69,3 millió dollárral tavaly márciusból.
A héten Pak művész „Clock” című NFT-jének eladása az AssangeDAO-nak a második helyen áll 54 millió dolláros értékkel. Beeple „Human One” című műve, amely egy fizikai/digitális hibrid szobrot párosít egy NFT-vel, 29 millió dollárért kelt el novemberben, és ezzel a harmadik helyre került.

A CryptoSlam adatai szerint a CryptoPunks kollekció – amelyet a Larva Labs egy szabadon felhasználható projektként adott ki – eddig több mint 2 milliárd dollárnyi másodlagos kereskedési forgalmat generált.

Olvastad már? Befektetés egy vacsora árából?

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: NFT Store

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!