A kínai központi bank sencseni kirendeltsége 11 céggel szemben lépett fel, mert állítólag illegális kriptovaluta-tevékenységben vettek részt.

Kína az elmúlt hónapokban határozottan fellépett a kriptoiparral szemben. Tegnap ez folytatódott, amikor a People’s Bank of China, a kínai központi bank sencseni fiókja állítólag 11 cégnél „tisztogatott” illegális kriptopénz-tevékenység miatt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az állami tulajdonú Shanghai Securities Journal szerint a PBOC sencseni fiókja azt tervezi, hogy „helyrehozza” azt a 11 vállalatot, amelyek „gyanúba kerültek”, hogy „illegális virtuálisvaluta-tevékenységet folytatnak”.

A Shanghai Securities Journal azt is felvetette, hogy a PBOC egy „kísérleti projektet” fog végrehajtani, amelynek célja a pénzügyi fogyasztók oktatása a technológiáról és a kockázatok megelőzéséről.

Bár a kriptokereskedés már évek óta illegális, a kriptopénz-bányászokat csak idén nyáron szólították fel, hogy pakolják össze a holmijaikat és hagyják el az országot. Ez a lépés komolyan megviselte a Kínában virágzó bányászati ökoszisztémát. A Cambridge-i Egyetem adatai szerint tavaly ilyenkor Kína birtokolta a globális bányászat kétharmadát. Már 2021 áprilisára ez az arány 50% alá csökkent.

A PBOC egy rendeletet is kiadott a bankoknak és más fizetési vállalatoknak, amelyben felszólította őket, hogy szüntessenek be minden, kriptóval kapcsolatos üzletet. A tőzsdén kívüli (OTC) iparágat is sújtották, a pénzintézetek utasítást kaptak, hogy hagyjanak fel az ilyen platformok kiszolgálásával.

Bár a kriptoiparban sokan siránkoztak Kína közelmúltbeli ügyködése miatt, az ország kemény hozzáállásának lehet egy jó oldala is.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az év elején a Bitcoin-hálózat éves energiafogyasztása elérte a 130 terawattórát. Májusban ez azt jelentette, hogy a rendszer szénlábnyoma nagyjából 27,6 milliárd kg elégetett szénnel, 9 millió háztartás átlagos éves áramfogyasztásával vagy egy átlagos személygépkocsi által megtett 222 milliárd mérfölddel volt egyenértékű.

Mára a Bitcoin-hálózat éves energiafogyasztása 87 terawattórára csökkent, ami azt jelenti, hogy hosszú távon a Bitcoin szénlábnyoma is csökkenhet.

(Forrás: Decrypt.co)

Olvastad már? A bitcoin felváltja az aranyat Bretton Woods 50. évfordulója alkalmából

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!